Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vlaky nahradily tatrovky, cestující nastupují o kus dál

V Českých Budějovicích se už naplno projevila výstavba a modernizace IV. železničního koridoru. Ani stará nástupiště na hlavním českobudějovickém nádraží nemohou zůstat stranou.

Už teď se cestující nedostanou na první a druhé nástupiště, místo vlaků tu totiž jezdí naložené tatrovky a pracují stavebníci. Lidé tak musejí využívat zatím trojku a čtyřku, a to až do konce července. To by měly být práce na obnově prvních dvou nástupišť hotové.

Cestující až do léta budou využívat jen jeden příchodový tunel k vlakům. Ten původní z hlavní haly u pokladen je totiž uzavřený.

Podle ředitele krajského Centra osobní dopravy Českých drah Jiřího Kafky zde vyroste i nový výtah pro vozíčkáře a nástupiště dostanou modernější tvář. České dráhy se chtějí pustit i do obnovy čtvrtého nástupiště, a to hned po skončení současné stavby. Čtyřka by tak měla být podle Kafky hotová příští rok.

Výstavba železničního koridoru ve městě pod Černou věží se dotkne i řidičů. Ti musejí počítat, že už brzy uvidí stopku u viaduktu na Rudolfovské třídě. Radnice už naplánovala objízdné trasy, které si můžete už nyní prohlédnout.

Zdroj mapy: Magistrát města České Budějovice

Štítky České Budějovice, Jiří Kafka, České dráhy, Černá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlaky nahradily tatrovky, cestující nastupují o kus dál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.