Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Výluka přeruší provoz vlaků na trati z Budějc do Plzně

Nepřetržitá výluka v úseku Plzeň-Koterov – Nepomuk na trati Plzeň – České Budějovice začne v úterý 15. května v osm hodin ráno a potrvá do čtvrtka 31. května do 18. hodiny večerní.

Důvodem výluky je modernizace trati a výstavba nástupiště ve Šťáhlavech Správou železniční dopravní cesty. Trať nebude sjízdná a za všechny vlaky pojede náhradní autobusová doprava, která bude jezdit podle výlukového jízdního řádu, odlišného od pravidelného jízdního řádu vlaků.

„Rychlíky budou nahrazeny autobusy v úseku Plzeň hlavní nádraží – Nepomuk a zpět. Je třeba zdůraznit, že spoje náhradní autobusové dopravy odjíždějí od plzeňského hlavního nádraží o 28 minut dříve, než je pravidelný odjezd vlaků. V opačném směru bude přijíždět náhradní autobusová doprava do stanice Plzeň o 33 minut později a nebudou zajištěné přestupy na přípojné vlaky. Zvláště chceme upozornit na první den výluky, kdy náhradní doprava za R 667, pravidelný odjezd v 8:03, odjíždí ještě před začátkem výluky už v 7:35,“ upřesnil Vladimír Kostelný, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Plzni.

První den výluky (úterý 15. Května) pojede ještě osobní vlak Os 8905 v 7:08 z Plzně přes Nepomuk do Horažďovic předměstí podle platného jízdního řádu. Osobní vlak Os 8908 s odjezdem z Horažďovic předměstí v 7:43 pojede podle jízdního řádu pouze v úseku Horažďovice předměstí – Nepomuk. Dále už pojede náhradní autobusová doprava podle výlukového jízdního řádu.

U rychlíku R 923 Josef Skupa (Plzeň – České Budějovice) pojede druhý spoj náhradní autobusové dopravy, který vyjede z Plzně podle pravidelného jízdního řádu v 18:03 a bude zastavovat pouze pro výstup, až do stanice České Budějovice. Ve stanici Horažďovice bude zajištěný přípoj ve směru Sušice.

Za osobní vlaky pojede náhradní autobusová doprava v úseku Plzeň – Nepomuk a opačně, spoje Plzeňské linky z Plzně-Koterova do Blovic a opačně. Spoje náhradní autobusové dopravy pojedou podle výlukového jízdního řádu. Vlaky v úseku Nepomuk – Horažďovice předměstí a Strakonice jedou odlišně od pravidelného jízdního řádu.

Na trati Nepomuk – Blatná nepojede osobní vlak Os 27916 s odjezdem z Nepomuku v 19:56, ale pojede osobní vlak Os 27918 s odjezdem z Nepomuku ve 20:36 každý den. Poslední den výluky ve čtvrtek 31. května pojede ještě osobní vlak Os 8917 v úseku Nepomuk – Horažďovice předměstí podle výlukového jízdního řádu. Vlak os 8920 s odjezdem z Horažďovic předměstí v 18:43 pojede už podle platného jízdního řádu.

„České dráhy žádají cestující o pochopení a omlouvají se za vzniklé komplikace. Přeprava cestujících na vozíku a skupin cyklistů je možné zajistit po předchozím objednání na telefonu 840 112 113,“ mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky Plzeň, Nepomuk, České Budějovice, jízdní řád, náhradní autobusová doprava, Horažďovice, osobní vlak, České dráhy, Správa železniční dopravní cesty, Šťáhlavy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výluka přeruší provoz vlaků na trati z Budějc do Plzně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.