Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vyvolá také Severní spojka vlnu nesouhlasu?

Kritická dopravní situace v Budějcích je nekonečným námětem diskusí odborné i laické veřejnosti. K dosavadním debatám pravděpodobně v těchto dnech přibude další – o návrhu změny zadání územního plánu města, konkrétně návrhu projektu takzvané Severní spojky, která by měla vést od okruhu u Globusu na Pražskou třídu.

Severní spojka tedy propojí západní a východní břeh Vltavy a měla by odvést tranzitní dopravu mimo město.

V původním návrhu byla spojka vedena jako dvoupruhová s navrhovanou rychlostí 50 kilometrů za hodinu. Tyto parametry zůstávají, ke změně dochází v projektu trasy. Původně plánovaný „velký oblouk“ byl na základě vyhledávací odborné studie napřímen a bude veden těsně kolem Kněžských Dvorů.

Změna byla zdůvodněna finanční úsporností, menším zásahem do obytných částí města, menším narušením nadregionálního biokoridoru Vltavy a lepším zajištěním propustnosti záplavového území kolem řeky.

S návrhem změny projektu Severní spojky se mohou občané detailně seznámit přímo na odboru územního plánování Magistrátu města České Budějovice, základní informace jsou zveřejněny také na webu města v sekci Doprava.

Připomínky či náměty k projektu mohou občané podávat do 6. ledna 2012 na magistrátu, konat se bude i veřejné projednávání změny projektu, které by mělo být magistrátem včas oznámeno.

Štítky projekt, České Budějovice, Globus, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyvolá také Severní spojka vlnu nesouhlasu?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.