Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči na jihu Čech likvidovali po noční bouři popadané stromy

Na jihu Čech vyjeli hasiči v souvislosti s noční bouřkou, která se přehnala regionem, k celkem 11 událostem, při kterých odstraňovali padlé stromy a odčerpávali vodu. Agenturu o zásazích informovala v neděli mluvčí hasičů Vendula Matějů.

"K zásahům vyjížděli hasiči od půlnoci do čtvrté hodiny ranní, kdy odklízeli šest vyvrácených stromů a šestkrát odčerpávali vodu. Nejvíce zasaženo bouří bylo Jindřichohradecko a Českokrumlovsko, kde vyráželi hasiči vždy čtyřikrát do akce," uvedla Vendula Matějů.

Od osmé hodiny ranní v neděli zasahují hasiči u dalších tří spadlých stromů opět na Jindřichohradecku. Kvůli bouři nemuseli hasiči evakuovat žádné osoby a nahlášen nebyl ani žádný požár po úderu blesku.

V důsledku odstraňování následků bouře byl v neděli dopoledne přerušen provoz také na železniční trati v úseku Jindřichův Hradec - Jarošov nad Nežárkou, kde hasiči odstraňují větve a stromy v kolejišti.

Autor: Richard Benes, Mediafax
 

Štítky bouřka, strom, Česko, okres Jindřichův Hradec, Mediafax, okres Český Krumlov, Jindřichův Hradec, Jarošov nad Nežárkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na jihu Čech likvidovali po noční bouři popadané stromy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.