Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Imobilní senior rozebral v Budějcích kus chodníku a dlažbu si nosil na chodítku před dům

Neobvyklý případ vyšetřují policisté v Českých Budějovicích. Imobilní invalidní muž (67) tu rozebral kus nově budovaného chodníku a na svém chodítku si zámkovou dlažbu vozil před svůj dům, uvedl v úterý mluvčí strážníků Václav Sup.

Důchodce si prý chtěl před domem vybudovat protiskluzové opatření, a proto rozkopal nově položený chodník a před svým vchodem použil dlažební kostky sloužící nevidomým.

"Hlídka strážníků jej přistihla na místě v ulici ve chvíli, kdy vybíral dlažební kostky z chodníku. Šlo o muže se zjevným zdravotním postižením, pohybujícího se pouze za pomoci takzvaného dvoukolového chodítka. Ten k údivu strážníků rozebíral chodník kostku po kostce za pomoci železného páčidla," řekl k případu Václav Sup.

"Strážníkům řekl, že jen chtěl, aby mu to přede dveřmi neklouzalo, a proto že mu dělníci provádějící opravu nevyhověli, rozhodl se, že si protiskluzové opatření udělá sám," podotkl mluvčí.

Dlažební kostky převážel na svém dvoukolovém chodítku, které používá místo holí. Takovým to způsobem se mu podařilo vyměnit dlažební kostky na ploše metru čtverečního, tedy od vchodových dveří domu až k okraji chodníku.

"Strážníkům senior také řekl, že dlažbu dělat umí, a že by vše následně vrátil do původního stavu. Celý případ byl předán přivolané hlídce republikové policie, která jej dál vyšetřuje," dodal policejní mluvčí. Protože nevznikla faktická škoda, vše zřejmě skončí jen pokutou a stížností na správním odboru města.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky chodník, dům, České Budějovice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imobilní senior rozebral v Budějcích kus chodníku a dlažbu si nosil na chodítku před dům  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.