Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihočeští hygienici registrují 68 případů klíšťové encefalitidy, je to dvakrát více než vloni

Jihočeští hygienici registrují v kraji od začátku roku zatím 68 případů klíšťové encefalitidy. Řekl v pondělí František Kotrba z českobudějovické krajské hygienické stanice.

V uplynulém týdnu přibylo do statistik pět nově nahlášených a potvrzených případů. "Pokud jde o situaci v jednotlivých okresech, čtrnáct případů evidujeme na Českobudějovicku, dvanáct případů na Strakonicku a jedenáct na Prachaticku, devět na Táborsku, osm na Jindřichohradecku a Písecku a šest Českokrumlovsku. Vloni jsme registrovali v tomto období 34 onemocnění, zatím je tedy výskyt klíšťové encefalitidy v regionu dvojnásobný oproti stejnému období loňského roku," řekl Kotrba.

K pondělí evidují i 117 potvrzených případů onemocnění lymskou borreliózou. "V týdnu přibylo do statistik sedm nově nahlášených a potvrzených případů. Největší počet onemocnění mají hygienici hlášeno tradičně z Jindřichohradecka (54), dále z Českokrumlovska (19) a Českobudějovicka (19) a Táborska (16). Pět případů evidují na Strakonicku, tři na Prachaticku a jeden na Písecku. Vloni v tomto období registrovali 71 případů," dodal Kotrba.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky klíšťová encefalitida, František Kotrba, Krajská hygienická stanice, nemoc, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Písek, okres Český Krumlov, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hygienici registrují 68 případů klíšťové encefalitidy, je to dvakrát více než vloni  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.