Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj nabídne online zjištění stavu zimní údržby

Online zjištění stavu zimní údržby na silnicích od letošního roku opět nabídne Jihočeský kraj. Letos Správa a údržba silnic do zimní údržby a nákupu strojů a materiálu investovala 47 milionů korun, uvedla mluvčí kraje Kateřina Koželuhová.

Jihočeští silničáři budou udržovat v zimě přes šest tisíc kilometrů silnic. Silničáři investovali do techniky, včetně osmi nových sypačů.

„Připraveno je přes 200 sypačů, více než dvě stovky pluhů a 17 sněhových fréz. Letos jsme do strojů investovali přes 47 milionů korun, z toho osm nových sypačů stálo přes 34,5 milionu korun,“ uvedla vedoucí odboru dopravy kraje Andrea Tetourová.

Silničáři pořídili také dvě nové haly na skladování soli a posypového materiálu v Žernovicích a Dvorcích. Investice si vyžádala náklady ve výši osm milionů korun.

„Pro zájemce slouží k lepšímu přehledu o sjízdnosti komunikací během zimy také aplikace na webu Jihočeského kraje. Lidé zde mohou zjistit aktuální polohu sypačů i stav konkrétních úseků silnic“ dodala Tetourová.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky silnice, Jihočeský kraj, Katharina Cibbini-Koželuch, Mediafax, Dvorec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nabídne online zjištění stavu zimní údržby  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.