Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rodiče, kteří unesli své děti ze Strakonic, se přihlásili policii

Rodiče, kteří unesli své syny ze strakonického dětského centra, se ve čtvrtek 26. října večer na Slovensku přihlásili policii. Děti jsou v pořádku. Rodiče skončili v cele. Chlapci ve věku čtyři a deset let jsou momentálně v dětském krizovém centru na Slovensku. Médiím to řekla jihočeská policejní mluvčí Lenka Krausová. Rodiče unesli své syny před dvěma týdny a od té doby po nich pátrala policie.

Zatím není jasné, zda případ bude řešit slovenská justice, nebo jej předá strakonickému soudu. Rodiče jsou podezřelí z únosu a pravděpodobně skončí ve vazbě, uvedla Krausová.

Dvojice se po dohodě s policisty Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Strakonice dobrovolně přihlásila ve čtvrtek ve večerních hodinách na Slovensku a byla zadržena při předání dětí do tamního krizového centra,“ řekla mluvčí.

Sourozence odebral rodičům soud na základě předběžného rozhodnutí v červenci kvůli nedostatečné péči. Od té doby byli chlapci ve strakonickém centru. V pátek 13. října jej navštívili jejich rodiče a bratry unesli. Policisté vyhlásili po dětech pátrání a na rodiče následně vydali evropský zatykač. Lidé zahlédli pohřešované v německém Freyungu.

Českokrumlovský soud minulý týden v řádném líčení nařídil za nepřítomnosti dotčených ústavní výchovu sourozenců. Podle soudu rodiče zanedbávali péči o syny, což ohrožovalo jejich další tělesný a duševní vývoj. Nařízení o ústavní výchově podle zákona platí na tři roky, ale lhůtu lze s ohledem na vývoj zkrátit.

Foto koláž Budějcká Drbna Policie České republiky | Zdroj ČTK

Štítky únos, děti, soud, Strakonice, policie, Slovensko, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče, kteří unesli své děti ze Strakonic, se přihlásili policii  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.