Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cestující byl za napadení revizorů odsouzen

Cestující, který na začátku května loňského roku při přepravní kontrole v trolejbusu budějcké městské hromadné dopravy na lince číslo 5 fyzicky zaútočil na revizory Dopravního podniku, byl odsouzen k trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem.

Agresivní reakci cestujícího zapříčinila klasická výzva revizora, aby mu předložil jízdní doklad. Místo jízdenky se ale dočkal fyzického útoku, při kterém utrpěl zranění hlavy a krční páteře s následkem téměř dvouměsíční pracovní neschopnosti.

„Na dalšího revizora, který se snažil fyzickému napadení svého kolegy zabránit, zaútočil agresivní cestující také a způsobil mu zranění dolní a horní končetiny. Pracovní neschopnost druhého revizora trvala více než půldruhého měsíce,“ doplnil mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Radek Filip.

Napadení revizoři podali na útočníka trestní oznámení a případem se zabýval Okresní soud v Českých Budějovicích. Ten letos v lednu vydal trestní příkaz, na základě kterého byl obviněný cestující shledán vinným z přečinu výtržnictví a odsouzen k trestu odnětí svobody na osm měsíců s podmíněným odkladem.

ČTĚTE TAKÉ: Muž, který napadl revizory: Vím, že trest si zasloužím, ale...

„Případy napadení revizorů při přepravní kontrole jsou projevem obecné agresivity ve společnosti. Proto je pro nás i pro naše zaměstnance pozitivní zprávou, že pachatel takového útoku byl odsouzen,“ řekl místopředseda představenstva Dopravního podniku Slavoj Dolejš.

V roce 2013 bylo na linkách českobudějovické MHD zjištěno 13 211 cestujících bez platného jízdního dokladu. Při přepravních kontrolách došlo k devíti incidentům, kdy cestující napadl revizora s následkem jeho pracovní neschopnosti. Oproti předešlým letům se jedná o mírný pokles.

Štítky napadení revizorů, MHD, České Budějovice, Dopravní podnik, odsouzení, pracovní neschopnost, Dopravní podnik města České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující byl za napadení revizorů odsouzen  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.