Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kříženec dalmatina pokousal ročního chlapce v Českých Budějovicích

Ročního chlapce pokousal v pondělí v centru Českých Budějovicích kříženec dalmatina. Jak v úterý řekl mluvčí městské policie Václav Sup, chlapeček byl se zraněním převezen do nemocnice na ošetření.

Pes skončil v útulku a je v karanténě. Naštěstí byl podle strážníků očkován proti vzteklině, tudíž dítě nebude muset podstoupit dlouhodobé a velmi nepříjemné přeočkování proti onemocnění.

“Vše se odehrálo v bytě, kde bydlí rodina s malým dítětem a křížencem dalmatina. Matka chlapce oznámila na tísňovou linku, že pes pokousal jejího ročního chlapce. Když na místo strážníci přijeli, našli v bytě na hlavičce zraněného chlapečka s maminkou a v druhé místnosti zavřené zvíře,“ uvedl Václav Sup.

Psa odchytili a převezli do útulku a umístili ho do karantény. Záchranná služba pak malého chlapce se zraněnou hlavičkou a tváří převezla do nemocnice k ošetření. Podle dostupných informací by neměla být zranění devastující, dítě nebude mít žádné doživotní následky.

Mluvčí záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková agentuře Mediafax informace potvrdila s tím, že zranění chlapečka nebyla nijak rozsáhlá. "Šlo spíše o malou ranku, která nijak výrazně nekrvácela. Chlapec od nás dostal plyšového panáčka Kryštůfka záchranáře, aby se trochu rozptýlil a nebál se. Standardně ho pro tyto účely používáme," řekla.

“Případ si převzali kolegové z Policie ČR a zjišťují, zda se nejedná o v spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodal Sup.

Vše se odehrálo zřejmě tak, že matka nechala psa s dítětem o samotě. To zvíře zřejmě nějakým způsobem dráždilo. Pes zareagoval tak, že chlapce kousl.

Podle pracovníků útulku je pes ze zatím nejasných důvodů enormně vystrašený. Policisté nyní budou prověřovat i to, zda náhodou nebyl například týrán, či zda nebyl za to, že dítě kousnul, nepřiměřeně potrestán.

Autor: René Kekely, Mediafax

Štítky dalmatin, České Budějovice, úraz, pes, Mediafax, Policie České republiky, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kříženec dalmatina pokousal ročního chlapce v Českých Budějovicích  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.