Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kultura

Loučení s létem se Somersby Gangster Trippin

Tento pátek máme poslední možnost o prázdninách pořádně zapařit. Co jiného je k tomu třeba, než zajít na nejnavštěvovanější klubovou akci v budějckém okolí!

Hudbou a tancem k srdcím lidem s autismem

Úterý, 26. srpna 2014, 13:55Kultura

Hudbou a tancem k srdcím lidem s autismem

Tento týden v pátek od pěti hodin odpoledne pořádá spolek Autisté jihu v českobudějovickém Kredance v Riegrově ulici 51 kulturní charitativní večer. Veškerý výtěžek akce bude věnován na podporu osob s poruchou autistického spektra.

UNESCO nejspíše nebude trvat na odstranění točny

UNESCO nejspíše nebude trvat na vymístění otáčivého hlediště z barokní zahrady v Českém Krumlově. Svitla naděje na postavení nového demontovatelného otáčivého hlediště bez vyškrtnutí města z prestižního seznamu světového dědictví.

Na milovníky umění čeká nová tvůrčí akce

Letní výtvarná výstava se v Budějcích tradičně těší velkému zájmu. Sochy obdivují našinci i turisté, malí, velcí, staří i mladí. Zkrátka pokaždé potěší a zpestří život. Letos poprvé bude její součástí zajímavá doprovodná aktivita.

RECENZE: Želvy Ninja ještě do polívky nepatří!

Začátkem 90. let to byl neskutečný kult. Želví ninjové, Tříska, Trhač... Bylo v Čechách dítě, které by se do prvního filmového želvího filmu nezamilovalo? Ne! Letní kina praskala ve švech a želvy měly dokonce snad i větší status než třeba Batman.

Rockový mejdan na Holkově nejen s Alkeholem a Harlejem

Letní parket Holkov zažije dnes večer rockový mejdan. Pod širým nebem vystoupí na jednom místě hned čtyři kapely. Po skupinách Kyanid, Metal Mode v čele s rádiovým moderátorem Marothou a Alkehol zahraje pod širým nebem partička z Prahy a Mostu,...

Páteční koncerty na letní scéně rozproudí krev v žilách

Multižánrový festival Central Park Slavie se stejně jako léto blíží ke svému konci. Do této chvíle akci v srdci jihočeské metropole navštívily více než čtyři tisíce návštěvníků, což předčilo odhady pořadatelů. Je vidět že alternativní a...

Central Park Slavie bude patřit dětem i jejich rodičům

Letní multižánrový festival Central Park Slavie zítra odpoledne rád přivítá dětské publikum, ale ani rodiče nepřijdou zkrátka. Vyčerpávající program na letní scéně u Slavie ve čtvrtek začne netradičně už ve tři hodiny.

Festival Frymburkfest - Lipno 2014 navštívilo 30 tisíc lidí

První ročník letního charitativního multižánrového festivalu Frymburkfest - Lipno 2014 s podtitulem Na společné vlně se mimořádně vydařil.

Budějce žádají o prodloužení nájmu pro krumlovskou točnu

České Budějovice podle náměstka primátora Miroslava Jocha (ČSSD) požádaly Národní památkový ústav o prodloužení nájmu pro točnu v zahradě českokrumlovského zámku do roku 2020. Podle původního slibu Česka měla z barokní zahrady na seznamu UNESCO...

Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.