Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Povede se nahradit legendární Highway 61? V dubnu zahájí provoz River Jazz & Blues Club

Chyběl vám nedávno zavřený klub Highway 61, který byl oblíbenou destinací milovníků bluesové a jazzové hudby v Budějcích? Není třeba zoufat, už v dubnu se otevírá ve stejných prostorech Kulturního domu Slavie nový klub s názvem River Jazz & Blues Club.

Highway 61 patřil za legendu mezi budějckými kluby, a to i přes různá stěhování. Jenže těžké podmínky donutily provozovatele zavřít navždy vstupní brány. „Klub končí hlavně proto, že v současném prostoru není možno uplatit náklady, zejména pak nájemné, které je zkrátka smrtící. S manželkou to dlouhodobě dotujeme z vlastní kapsy, a to dost dobře nejde udržet,“ mluvil tehdy Pavel Doležal.

Od soboty se však na stejném místě otevírá ve zkušebním provozu River Jazz & Blues Club. Provozovatelem bude Jan Kučera, který má dostatek zkušeností s vedením barů a restaurací. „K pronájmu prostor jsem se dostal vlastně náhodou při realizaci jiného projektu. Pro znovuotevření bylo třeba hodně společnho úsilí a trpělivosti, za což bych také chtěl poděkovat všem, kteří se na tomto projektu spolupodíleli,“ zmiňuje nový provozovatel.

Na oficiální otevření ale dojde až 20. dubna, kdy proběhne zahajovací jamm session s koncertem kapel HE band a Bobesh. Vůbec první vystoupení zde však proběhne ještě dříve, konkrétně 8. dubna. Zvuk klubu vyzkouší během svého koncertu Paul Millns a Butch Coulter z Velké Británie. „​Otevřenou náruč u nás ale samozřejmě mají interpreti všech hudebních stylů přes pop, rock či big beat a jiné podobné,“ doplňuje Kučera.

Program bude stavěn tak, aby vždy to nejlepší z nabídky bylo naplánováno na páteční a sobotní večery. „​Rádi bychom poukázali především na styl, ve kterém je klub veden, což si jistě každý návštěvník všimne již při příchodu. Budeme se snažit dělat vše pro to, abychom do klubu nalákali co nejvíce spokojených zákazníků a milovníků hudby. Chceme pořádet koncertní večery, které zatím v Budějovicích nebyly k vidění. Ale chystáme také tématické večery,“ nastiňuje Jan Kučera.

Dramaturgie se zatím tvoří a současné kapely jsou zde ještě nasmlouvané z podzimní sezony. To ještě nikdo netušil, že dojde k rychlému a neočekávanému uzavření klubu. Pracuje se na vizuálu a webových stránkách klubové scény, která bude jako bar kuřácká, na většinu koncertů pak nekuřácká. Hodně práce v tomto odvádí i dramaturg Jihočeského jazzového festivalu Jiří Grauer. „Za znovuotevření jazzové Mekky vděčíme především Jihočeskému jazzovému festivalu, v jehož čele stojí pánové Jan Nedvěd a Jiří Grauer,“ vyzdvihuje nový provozovatel Jan Kučera. 

Foto Vladimír Homola

Štítky koncert, Jan Kučera, České Budějovice, Pavel Doležal, kulturní dům, Jan Nedvěd, Paul Millns, hudba, Velká Británie, Mekka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povede se nahradit legendární Highway 61? V dubnu zahájí provoz River Jazz & Blues Club  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.