Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Noc mladých vědců a umělců na Gymnáziu Česká měla úspěch. Příští rok se uskuteční znovu

Gymnázium Česká v Českých Budějovicích má novou tradici. Řeč je o akci Noc mladých vědců a umělců, která minulý měsíc zaznamenala nemalý úspěch. Jelikož tento druhý ročník potvrdil, že organizovat takto rozmanitou a na přípravu náročnou událost má smysl, můžou návštěvníci počítat, že se Noc mladých vědců a umělců bude konat každoročně. Alespoň tedy v blízkých letech.

„Protože ohlas byl opět velice pozitivní, rádi bychom podobnou akci za rok zase na České zopakovali,“ uvedl ředitel gymnázia Antonín Sekyrka.

Dodal, že do školy dorazilo velké množství návštěvníků. „Každý si mohl sestavit večerní program podle svého: v historickém bloku nechyběly ukázky lidových řemesel a zvyků, přednášky z oblasti archeologie, II. světové války, studenti představili řadu efektních pokusů v laboratořích a v nové učebně fyziky, velkému zájmu se těšily přednášky z oblasti archeobotaniky či představení srovnávacích fotografií starých a současných Českých Budějovic spisovatele a fotografa Milana Bindera. To vše se prolínalo s uměleckými vystoupeními mladých studentských kapel, sólistů a recitátorů.“

Za zmínku určitě stojí, že v předpremiéře byl otevřen nový přednáškový sál gymnázia, ve kterém proběhla prezentace Milana Bindera o proměnách Českých Budějovic.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky České Budějovice, Milan Binder, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc mladých vědců a umělců na Gymnáziu Česká měla úspěch. Příští rok se uskuteční znovu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.