Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jak přežít single a nezbláznit se? Zajděte si pro návod do kina

Březen za kamna vlezen, duben ještě tam budem. A kdo tam nebyl, tak navštívil středeční Dámskou jízdu v multikině CineStar, kde se prezentovala regionální televize a produkty ze zázračné byliny jménem konopí.

Počasí se zbláznilo, a tak nejlepší, co mohly budějcké dámy podniknout ve středu navečer, bylo navštívit Dámskou jízdu, kde bylo teploučko, pohoda a dobrá zábava.

Jestliže někdo z přítomných ještě pochyboval o tom, že konopí je pouze návyková látka a nepatří do českých domácností, tak po prezentaci zástupce firmy zabývající se výrobou konopných produktů, pana Vlka, musel stoprocentně změnit názor. „To, že účinky konopí jsou člověku prospěné, už dnes ví snad každé malé dítě. Musím se však smát, když se na trhu objeví nová firma, která prezentuje své výrobky, jako ty nejlepší a nejkvalitnější. Ovšem, kdo to nevyzkouší, tak nemůže soudit,“ komentovala přednášku Mariana Kadlečková, která si nejraději svou kosmetiku připravuje sama.

Po vylosování šťastných výherkyň konopných produktů, následovalo krátké video a rozhovor o regionální televizi, která přináší Jihočechům zajímavé tipy na výlety v Jižních Čechách.

V předpremiéře zhlédly divačky film s názvem Jak přežít single, a vypadalo to, že se dobře bavily, podle výbuchů smíchu v sále.  Romantická, americká, komedie režiséra Christiana Dittera se dotýká aktuálního tématu, jakéhosi fenoménu dnešní doby, kdy spousta mladých lidí žije sama bez partnera. Každý člověk je originál a většinou tento fakt přijímá různě. Někdo si užívá svobody, jiný se trápí tím, že je sám.  

Příběh snímku nás vtáhne mezi mladé lidi žijící v New Yorku, kde i přes neuvěřitelné množství obyvatel, jich většina trpí samotou. Hlavní hrdinkou filmu je Alice (Dakota Johnson), která si dává pauzu se svým přítelem, aby zjistila, jestli ho vlastně miluje. Po tom, co si užije zběsilých alkoholových večírků a flirtů na jednu noc, zjistí, že by zase byla ráda ve vztahu, ale pozdě. Její bývalý přítel už má někoho jiného.

Začíná nešťastný kolotoč, se kterým se každý z nás už setkal, hledání vhodného partnera pro život. Čím víc si Alice přeje mít vztah, tím míň se jí daří potkat někoho normálního. Celý její příběh nakonec končí tím, že se naučí žít sama se sebou, že se naučí užívat si každé chvilky, která ji v životě potká a nezáleží na tom, jestli je sama nebo s někým. Naučí se užívat si svojí samoty, která ji naplňuje.

Jedinou výtkou, kterou Budějcká Drbna má, je český překlad titulu, který může být pro některé lidi zavádějící. Anglický název How to be Single, je rozhodně výstižnější než Jak přežit singl.  Filmu dává 68 %.

Další Dámská jízda se pojede 10. května.

Štítky konopí, kino, Cinestar, Dakota Johnsonová, televize, Jak přežít single, New York, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak přežít single a nezbláznit se? Zajděte si pro návod do kina  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.