Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Central Park Slavie představil svůj letní program

Central Park Slavie, oblíbený multižánrový letní festival bude i tento rok venku! Organizátoři si také letos připravili zajímavý program. Co vás na letní scéně u KD Slavie bude čekat?

14. 7. – Schodiště, Pampaliny Funky Jam

Schodiště nestačí slyšet, musí se i vidět. Žánrové rozpětí v posledních letech nabralo nových rozměrů, kdysi často připisované škatulky, jako hospodský šraml, reggae, ska, už dávno nejsou určující. Kapela si s odvážnou lehkostí, občas i drzostí, bere z nepřeberného množství hudebních stylů vše, co jí přijde pod ruku, aby se nakonec vždy pokorně vrátila k tomu, čemu se říká písnička. Ovšem oblečená do pestrého kabátu.

Pampaliny Funky Jam je budějcká funky kapela založená v roce 2001. Dříve hojně koncertující a známá i v oblastech mimo jihočeský region a Českou republiku. Nyní se po pauze vrací s novým repertoárem, v nové sestavě, se stejnou energií a charismatickým projevem.

15. 7. – Arny Show - Stand Up, Tokaref

Arny Show je typická stand up show, tak, jak se vyvinula ze své tradice. Celovečerní představení jednoho z komiků dobře známe z vámi milovaného Na stojáka! Dvouhodinová show je doplněná o vtipné hudební vložky přímo od Arnošta Frauenberga.

Tokaref je partička krumlovských mladíků hrající alternative blues, kde občas svým zvukem a riffy připomínají -123 minut.

21. 7. – Rozkrock, Seeking Horizon

Skupina Rozkrock datuje založení k roce 1990 a od té doby působí převážně na jihočeské rockové scéně. Doménou Rozkrocku jsou melodické rockové linky, podpořené texty v češtině. Mimo vlastní tvorbu hraje kapela i známe cover hity (R. Williams, Whitesnake, Def Leppard, Inxs, ...).

Seeking Horizon je pohlazení akustickým rockem! Nové, dravé obsazení vyvážené ostřílenými harcovníky na poli rockové scény! To je dobře namíchaný koktejl, který byste si měli zajít dát!

22. 7. – Gangster Trippin w/ Suki + Halbax + HellSmith

Dvojice Suki & Halbax zastupující největší drumandbassový festival v Evropě Let It Roll dorazí na další díl GT! Tentokrát je mejdan v rámci festivalu a proto začne house, deephouse party venku na letní scéně a pak se přesune na pekelnou party do Café Klubu Slavie! Samozřejmostí je skvělý regionální support - HellSmith, Thinngy, M4d.doc, Shanix, Weed a Fury! To prostě nemůžete chybět!

28. 7. –  Pavlína Jíšová a přátelé

Celé dámské seskupení s názvem Pavlína Jíšová a přátelé se představí v rámci multižánrového festivalu v celovečerním čtyřhodinovém bloku! S patřičnou dávkou ženské energie zazní v programu dámské sestavy především autorské písničky Pavlíny Jíšové, které mnohdy zdobí originální pojetí ženského vícehlasu. V rámci programu, který bude s přestávkami trvat až do 22 hodin, vystoupí samostatně i jednotlivé členky kapely, které nabídnou publiku svou vlastní autorskou tvorbu. 

29. 7. – Smutný Karel

Smutný Karel je kapela, která se ráda nechává inspirovat všemi žánry moderní hudby, ať už psychedelickou hudbou amerických Grateful Dead či Allman Brothers Band, nebo reggae či bluesovou muzikou šedesátých až dnešních let. Při domlouvání hraní s kapelou jsme zjistili, že dvě hodiny hraní jim nestačí, proto vás budou bavit celý večer a až jim vyhodí v deset pojistky, budou chtít hrát dál!

4. 8. – Epydemye, Nahy a Bagr

Epydemye je česká folková a folkrocková kapela. Převážně vystupuje jako trio, dvě kytary a jedna akustická basa. Energická vystoupení, písně s českými texty, precizně sezpívané vokály – to všechno posluchače zaujalo natolik, že je kapela dramaturgy pravidelně zvána na hlavní scény velkých žánrových festivalů a ročně odehraje kolem osmdesáti koncertů. Epydemye si zahrála na Rock for People, festivalech Votvírák, United Islands či Open Air Přeštěnice.

Nahy a Bagr jsou tři kluci, kteří mají všechno: náboj, cit, energie jak Temelín a k tomu hitovku Hej, more! Značka: Bagr dívčích srdcí. Jo a jen tak mimochodem - zválcovali jihočeskou Portu!

5. 8. – Alvik, Spolektiv

Alvik - Tři Češi z Prahy, Američanka usazená v Paříži, Nor žijící v Berlíně, Francouz zodpovědný za projekce a k tomu ještě název odkazující ke čtvrti ve Stockholmu = pastva pro uši. Jejich hudba propojuje jazzové postupy se soulem i výboji v současné elektronice, stěžejním poznávacím znamením však zůstává vokál. Rozhodně považujeme za jeden z vrcholů festivalu!

Spolektiv po 18 letech na letním podiu v Českých Budějovicích! Těšit se můžete autorskou hudbu na akustické nástroje s prvky rocku, art folku a jazzu s použitím klasických kytar, baskytar, perkusí, etnických a dechových nástrojů.

11. 8. –  Jaroslav Hutka, The Greens

Jaroslav Hutka je živá legenda mezi českými folkovými hudebníky a písničkáři. Na konci šedesátých let vystupoval s vlastním hudebním programem, ve kterém mimo jiné popularizoval moravské lidové písničky. Několikrát byl vyhodnocen jako písničkář roku, byl zakladatelem a členem folkového sdružení Šafrán. V roce 1978 opustil Československo a žil v Nizozemí. Vrátil se 26. listopadu 1989 a hned zpíval na manifestaci na Letenské pláni. Postupem času se stal kritikem české postkomunistické demokracie. Další z vrcholů festivalu!

The Greens jsou českobudějovická partička, co hraje od srdce pro lidi se srdcem o životě a bytí vůbec. Tvorba je jejich vlastní i převzatá a spadá pod acoustic pop/folk.

12. 8. – Gangster Trippin w/ MC Coppa /UK/ & Deadly Viperz

Jeden z nejpopulárnějších a nejůznávanějších drumandbassových MC's - MC Coppa - dorazí rozpumpovat další letní mejdan. Coppa se vyhoupl na nejvyšší příčky, vydává tracky jeden za druhým, má sve vydavatelství a je nezastavitelný! Nikdo by neměl chybět! Už jen proto, že s ním zahraje nejlepší česká drumandbassová dvojice Deadly Viperz ze shadowbox crew a inventář největšího festivalu co znáš - Let It Roll! A to není vše. Dál zahrají HellSmith, Hanzall, Tao Maffa, Johny Player nebo venku na house stagi Andre Moretti! Těšit se venku můžete na speciální housový set od Deadly Viperz aka Deadly Perverz!

18. 8. – Mustang Bluesride, Never Been 2 Jamaica

Rock'n'rollová a bluesová show v podání ostřílených jihočeských muzikantů. Jádro sestavy Mustang Bluesride tvoří hráči z kultovní hardrockové kapely In Memory. Formace má v programu The Doors, Boba Dylana, Cream, Jimiho Hendrixe, ale i nejslavnější rock'n'rollové pecky. Loni vás na ně přišlo přes tisíc a byl to neskutečný večírek!

Never Been 2 Jamaica je budějcký objev posledních let! Jejich neskonale vtipné songy vyloudí úsměv i u toho největšího morouse! A co o sobě říkají? „Sami nazýváme náš styl ukulele chillax nebo rasta folk a pohybujeme se někde mezi folkem, reggae a popem.“ No, máte se na co těšit!

19. 8. – Oni, The Vision

Oni jsou tři hlasy, kytary a dechy, české texty, živelná rytmika. Pod nálepkou jazzrockových vypravěčů hrají hutné písně se silnými texty a hypnotickými mezihrami, opřené o rockovou kapelu s bluesovým feelingem a jazzovou fantazií. Poznávacím znamením je charismatická trojice zpěváků a barevné saxofonové linky.

The Vision - jsou skupina z Jihočeského kraje hrající Vision Synth-Pop-Rock od jara 2014 skládající se ze zkušených muzikantů, kteří spolu působili v několika hudebních projektech.

25. 8. – Android Asteroid, Lex Barker

Android Asteroid je česká hudební skupina, jejímiž stálými členy jsou Tomáš Konůpka a Jan Pospíšil. Jejich hudba je syntézou rapu, downtempa, jazzu a funku. Tato kapela je velice uznávaná a jsou v ní špičkoví muzikanti. V Českých Budějovicích zatím nikdy nevystoupili. Dovezení této kapely je jednou ze splněných misí dramaturgie festivalu a klubu.

Lex Barker - jméno slavného herce si vetkli do názvu muzikanti z budějcké kapely, která originálně mísí rap, rock, energii i elektroniku. A když se jich zeptáte, k čemu by se přirovnali a jakou by chtěli jít cestou, říkají: Linkin Park!

26. 8. – Gangster Trippin w/ Bifidus Aktif + HellSmith

Závěrečná party prázdnin s tou nejlepší sestavou! Miláček davů, největší hráč na podiu, největší tanečník a špičkový DJ - Bifidus Aktif z letitroll.cz crew vás poctí svou návštěvou! Precizní set ze 3-4 přehrávačů najednou byste neměli prošvihnout! Doplní ho jihočeská špička! Přijďte se pořádně rozloučit s prázdninami! Začíná se v šest venku!

Tisková zpráva

Štítky hudební skupina, festival, hudba, energie, Pavlína Jíšová, kytara, rock, Lex Barker, Jaroslav Hutka, Let It Roll, Bob Dylan, Jimi Hendrix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Central Park Slavie představil svůj letní program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.