Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Smash Hit Combo zasáhli Fabriku

Až z daleké Francie se přiřítili šílenci ze Smash Hit Combo, aby rozproudili krev fanoušků svým šíleným rap metalem s prvky příbuzných stylů, především hard core. Kapela se objevila v posledních letech na jihu Čech již podruhé, když před dvěma lety zaznamenala slušný ohlas v Křemži na Cross festu.

Hlavní hvězdě večera předskakovaly hned tři skupiny, jmenovitě Bad Days Begin, protřelá OSA Killers a Olltega. Poslední kapela svým čistým výkonem a šikovně odehraným energetickým metal corem navnadila početné publikum a vrchol večera tak mohl přijít.

Kapela Smash Hit Combo se dala dohromady v roce 2005 v alsaském městě Carney, ještě tentýž rok vydala demo Next Level, které se velice rychle ujalo mezi francouzskými posluchači. V roce 2009 vyšlo album Nolife, které kapele otevřelo bránu do celé Evropy. A že Francouzi své zkušenosti prodat umějí, jsme viděli i druhý říjnový pátek v klubu Fabrika.
Naprosto sebevědomý výkon okořeněný dvěma zpěváky, kteří hýřili energií a hecovali rozjeté fanoušky s podporou ostrých kytar a valících se bicích. Bylo fajn, když se z řezavých kytar přejelo do čistých melodií a kluci na pódiu na chvíli přestali něco vyprávět a spíše zazpívali nebo dali prostor ostatním členům kapely, zvláště sólové kytaře, jejíž držitel má velice šikovné prsty.

Když jsme u těch textů, tak ty se prý nejčastěji zaobírají kritikou takzvané virtuální generace, ale při té rychlosti by to vyposlechl jen kvalitní angličtinář. Navíc mám pocit, že na nás kapela občas mluvila francouzštinou a to už je pro mě úplná španělská vesnice.

Nicméně na tom při živých koncertech nesejde. Jde o to pobavit lidi a to se podařilo dokonale. Koncert měl šmrnc i nasazení a člověk by si mohl urvat hlavu při jejím pohupování do rytmu, nicméně muselo se dostavit to, co se u podobných kapel stává. A sice, že se vše slije do jedné dlouhé skladby a celé to najednou přijde na jedno brdo. Kapela by musela razantně ulétnout ze zajetých kolejí, aby se něco změnilo, ale takovou změnu jsem nezaznamenal, anebo mé uši byly už moc unavené.

Tak i tak to byl skvělý zážitek a parádní akce, na kterou si našli cestu skoro dvě stovky fanoušků a vytvořili na malém prostoru příjemnou atmosféru. Kapela své fanoušky ještě před startem vystoupení trochu napínala, protože dorazila pozdě, ale malé čekání se určitě vyplatilo.

Autoři

Štítky hudební skupina, Francie, Česko, Křemže, kytara, styl, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smash Hit Combo zasáhli Fabriku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.