Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krampusové předali svou galerii v Kaplici pohádkovým bytostem. Ale jen dočasně

Krampusové zmizeli z jejich vlastní kaplické galerie! Ne však na dlouho – pouze do února příštího roku. Ono to vlastně dává smysl, za několik týdnů, v sobotu 10. prosince, totiž v Kaplici odstartuje jejich dnes již kultovní a dlouho očekávaný rej. A na ten je třeba se připravit. Ptáte se, co je nyní s Galerií Krampus? Zeje prázdnotou? Nikoliv! Krampusáky nahradily pohádkové bytosti. Občas pěkně hrůzostrašné, takže nepočítejte s tím, že sklepní prostory bývalého rožmberského pivovaru rozsvítí usměvavé princezničky. Ne, pokračuje se v tradici.

A kdyby se vám přece jenom po krampusech stýskalo, jeden z nich prostory galerie stále stráží. Je schovaný za schody a zamčený na zámek. Proti společné fotce ale nejspíš nic namítat nebude, ostatně je už zvyklý.

Za zmínku stojí, že na zdech jsou vystaveny fotografie z uplynulých Krampus show z dílen Petra Odložila a Petra Skřivánka. Pěkná vzpomínka a zároveň důkaz, že tato akce skutečně stojí za návštěvu. Ze snímků je cítit přímo pekelná atmosféra!

Ale zpět k pohádkovým bytostem. Nemusíte se bát, že na vás čekají jen strašáci. To zase ne. K vidění je například král, myslivec, vojáček… Postavy jsou velmi působivé a nejenom děti budou mít pěkný zážitek. Mimochodem fakt, že se v galerii změnila expozice, nahrává tomu, abyste ji navštívili třeba již podruhé v roce.

Pohádkové bytosti a strašidla budou v Galerii Krampus do konce letošního roku. Veřejnosti budou zpřístupněny 12. listopadu.

Štítky galerie, Kaplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krampusové předali svou galerii v Kaplici pohádkovým bytostem. Ale jen dočasně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.