Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krampus Show Kaplice se blíží. Hvězdou Mňága a Žďorp, moderuje Těžkej Pokondr

Pět stovek Krampus masek projde v sobotu 10. prosince od 18 hodin po kilometrové trati v centru města Kaplice, ale již od 12:00 se návštěvníci mohou těšit na bohatý pódiový program, který bude provázet známá moderátorská dvojice Miloš Pokorný a Roman Ondráček – Těžkej Pokondr. Hlavní hudební hvězdnou bude legendární Mňága a Žďorp.

„Krampus Show je letos zase o něco dál. Stavíme na pevných základech, vlastní registrované značce s obrovským potenciálem. Jsme nadšeni zájmem lidí a chceme jim nabídnout co nejlepší program. Letos začínáme již v pravé poledne bohatým hudebním programem a moderací Těžkého Pokondra. Od 18 hodin se těšíme na hlavní část programu – průvod rekordních 500 Krampusů. Show bude zhruba po osmé hodině večer ukončena ohňostrojem,“ říká Jan Bohdal, mluvčí Krampus Show Kaplice a doplňuje: „Loni jsme do Kaplice přivedli Arakainy, letos Mňágu a Žďorp. Obě kapely jsou hudební legendy. Krampus Show se ve spojení s tak obsazeným pódiovým programem stává vlastně jakýmsi zimním festivalem.“

Fenomén Krampus se v Kaplici neobjevuje náhodou. Již před pěti lety skupina lidí, ve které byl také současný ředitel kultury v Kaplici Stanislav Trs, tuto myšlenku přivedla na jih Čech a od té doby se tradice úspěšně rozvíjí. Kapličtí během roku provozují vlastní Galerii Krampus, kam se návštěvníci mohou přijet podívat na téměř dvacítku originálních masek Krampusů. Ty budou také vystupovat na letošní Krampus Show.

Od letošního roku je pořadatelem Krampus Show Kaplice společnost Production 1, která uzavřela pětiletý kontrakt na produkci show s městem Kaplice. To je držitelem ochranné známky Krampus a přípravy akce se nadále aktivně účastní. „Je to strategický krok. Město Kaplice předává svou nejvýznamnější veřejnou akci do rukou osvědčených odborníků na 
produkci a samozřejmě se na Krampus Show bude nadále aktivně podílet,“
 říká místostarosta Kaplice Libor Lukš.

Doprava v Kaplici během Krampus Show

Podstatnou změnou letošního ročníku bude jiný přístup k parkování ve městě během akce. Připraveny jsou plochy o celkové kapacitě zhruba dvou tisíc automobilů. Letos se pořadatelé rozhodli cenu parkování výrazně snížit (50 korun za osobní automobil). Speciální parkoviště pak bude vyhrazeno pro autobusy. Centrum města bude pro dopravu uzavřeno. Hlavním argumentem pro tento krok je bezpečnost veřejnosti a plynulost příprav Krampus Show. Zásadním problémem nedávných let byla právě doprava do města a parkování. Od minulého roku se však podařilo dopravu na příjezdech do Kaplice zklidnit, díky spolupráci s Policií České republiky i propracovanému systému parkování a dopravního značení.

Věděli jste, že...?

Kyvadlová doprava z Kaplice a zpět je na Krampus Show zdarma! Autobusy budou připraveny u příjezdů vlaků, respektive na autobusovém nádraží v Kaplici po skončení akce. Orientační příjezdy a odjezdy vlaků do stanice jsou: 

Příjezdy: Kaplice-nádraží – 10:39, 12:42, 14:33, 16:42 (ke každému tomuto spoji bude připraven autobus, který zájemce doveze na autobusové nádraží do města Kaplice).
Odjezdy: Kaplice-nádraží – 21:34 (odjezd autobusu z autobusového nádraží ve městě Kaplice je ve 21:00 z nástupiště č. 1).

Program Krampus Show Kaplice 2016 – sobota 10. prosince

Ulice města Kaplice a náměstí

18:00 | Průvod Krampusů po kilometrové trati v centru města (celkem 500 masek z 27 souborů z Rakouska a Německa včetně kaplického souboru Misfits of Hell)

Hlavní podium na náměstí v Kaplici

Moderátoři: Těžkej Pokondr (Miloš Pokorný a Roman Ondráček)

12:00 – 13:00 | Mustang Bluesride,
13:30 – 14:30 | Menhir,
15:00 – 16:00 | HE band,
16:30 – 17:30 | Mňága a Žďorp,
18:00 | Seven (po celou dobu průvodu),
Cca 20:00 | ohňostroj.

Galerie Krampus na náměstí v Kaplici (vlevo od podia)

Výstava kostýmů pohádkových postav a strašidel

Otevírací doba: 12:00 – 21:00 hodin,
vstupné: 40 korun dospělí / 20 korun děti.

Kino Kaplice

10:00 | Anděl Páně 2

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Vstup 120 korun.

12:30 | Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa 3D

Dospívající dívka, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana, kdysi mocného poloboha Mauiho, který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Vstup 140 korun.

15:00 | Krampus: Táhni k čertu

Krampus přichází o Vánocích. Ale rozhodně vám žádné dárky nepřinese... Krampus: Táhni k čertu je vánoční hororová komedie o rodině, která tak nesnášela Vánoce, až probudila temného démona, který proměnil svátky klidu a míru na pekelnou jízdu. Vstup 110 korun.

21:00 | Santa je stále úchyl

Vánočně nekorektní komedie. Billy Bob Thornton je zpět v jedné ze svých nejlepších filmových rolí. Odpudivě neodolatelný kasař Willie je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. Znovu tedy obléká santovský oblek a neochotně spojí síly s bývalým parťákem Markusem, aby na Vánoce vykradli centrálu určitě zkorumpované chicagské charity. Vstup 110 korun.

Kompletní informace a program na www.krampuskaplice.cz.

Tisková zpráva

Štítky Kaplice, Mňága a Žďorp, maska, Těžkej Pokondr, centrum města, Miloš Pokorný, Roman Ondráček, doprava, parkování, Vánoce, autobusové nádraží, Billy Bob Thornton

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krampus Show Kaplice se blíží. Hvězdou Mňága a Žďorp, moderuje Těžkej Pokondr  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.