Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Salesiánský ples se stane nocí splněných přání

Salesiánský ples s nejdelší tradicí v České republice vstupuje do 26. ročníku, který se uskuteční v sobotu 11. února od 19:30 v KD Vltava v Českých Budějovicích. Záštitu nad touto kulturní akcí převzal Jan Bartošek, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Podle organizátorů se letošní Salesiánský ples promění v noc splněných přání.

Salesiánský ples si za 25 let své existence vybudoval v Českých Budějovicích své pevné místo a v každoroční plesové tradici patří mezi ty nejvyhledávanější (návštěvnost přibližně 500 lidí). Díky svému originálnímu a vždy překvapivému programu se vymyká „klasickým“ kulturním akcím, což je jedním z důvodů jeho popularity. Salesiánský ples je nejen místem hudby, tance a zábavy, ale především místem setkání a seznámení. „Proto není podmínkou být dobrým tanečníkem, ale často postačí chuť setkat se s přáteli nebo poznat nové lidi,“ přibližuje jeden z cílů organizátor Ondřej Trojek a doplňuje, že salesiánský ples je místem setkání všech dobrých lidí, bez jejichž štědrosti a velkorysosti by činnost a poslání salesiánů v Českých Budějovicích jen stěží mohla existovat.

Záštitu nad touto kulturní akcí převzal Jan Bartošek, místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, který se osobně několikrát přesvědčil o kvalitě jednotlivých programů a důležitosti působení salesiánů v Českých Budějovicích. „Salesiánskému dílu v Českých Budějovicích nesmírně fandím, protože se zaměřuje na práci s mladými lidmi ze všech sociálních skupin, která je pro budoucnost naší společnosti nesmírně důležitá. Osobně jsem měl možnost se detailně seznámit jak s pedagogickou, tak sociální prací v Salesiánském středisku mládeže. Jako člověk, který 11 let pracoval jako terapeut v komunitě Pocestný mlýn, si této práce nesmírně vážím,“ přibližuje svůj vztah k salesiánskému dílu v Českých Budějovicích Jan Bartošek. „Záštitu nad Salesiánským plesem v Českých Budějovicích jsem převzal s radostí. V Českých Budějovicích jsem studoval vysokou školu a k salesiánům jsem pravidelně docházel. Proto jsem rád, že na Salesiánském plese mohu být již po několikáté osobně přítomen,“ uzavírá Bartošek k převzetí záštity nad 26. Salesiánským plesem.

Pro letošní ročník si pořadatelé zvolili ústřední téma přání – sen. Vzali na sebe nelehký úkol, a sice pomoci návštěvníkům Salesiánského plesu splnit jejich sen, respektive přání. Už nyní je ale zřejmé, že nebude možné splnit přání všech návštěvníků, proto to nebudou jen samotní organizátoři, kdo budou plnit přání druhým, ale i samotní návštěvníci budou moci splnit přání jeden druhému. Někdo splní vaše přání, vy můžete splnit přání někomu jinému. Organizátoři věří, že s pomocí ostatních návštěvníků a podporujících firem a organizací neskončí Salesiánský ples nedělním ránem, ale že se myšlenka plesu ponese i v následujících dnech. Více informací a pravidla k této výzvě naleznou návštěvníci na webu pořadatelů. 

Kromě noci splněných přání slibují organizátoři i letos jedinečný a originální program. Už samotné předtančení se ponese v rychlém a moderním stylu, postará se o to taneční studio Danceline České Budějovice a studenti Jihočeské univerzity. Různé žánry k tanci a poslechu zahraje skupina Globus z Hluboké nad Vltavou. Díky vřelým ohlasům z minulého roku i letos zařadili pořadatelé do programu disco party v podání DJ Jiřího Ježka. Chybět nebude ani půlnoční překvapení skupiny Apalucha a bohatá tombola. „Letošní tombola bude opravdu bohatá, výherce si tak může odnést jeden ze tří víkendových pobytů v Bruselu včetně atraktivního programu,“ prozradil k tombole Trojek. 

Dobrým zvykem na Salesiánském plese se stalo věnovat výtěžek z tomboly na vítězný projekt, který sami určí návštěvníci plesu. Ti budou mít možnost opět vybírat ze tří plánovaných projektů pro sociálně znevýhodněné děti a mladé lidi.

A ze kterých projektů budou moci návštěvníci plesu vybírat? Jde o renovace a vybavení společenské (barové) místnosti ve „Čtyráku“, rekonstrukce sociálního zařízení ve Školícím a vzdělávacím středisku Kvilda nebo vybavení (lavice, stoly...) párty stanu pro velké společenské akce a setkávání.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na recepci střediska ve „Čtyráku“ (Emy Destinové 1): každý pracovní den (Pá – pouze dopoledne) a každou neděli od 9:00 do 9:30 a od 11:00 do 11:30. Cena vstupenky je 250 korun, studenti ji maji o 100 korun lacinější. Věcné dary do tomboly pořadatelé přijímají na stejné adrese, a to až do 9. února.

Další informace naleznete na webových stránkách střediska nebo Facebooku.

Tisková zpráva

Štítky ples, České Budějovice, kulturní akce, Jan Bartošek, Poslanecká sněmovna ČR, Česko, projekt, Jiří Ježek, Facebook, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Globus, Salesiánské středisko mládeže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Salesiánský ples se stane nocí splněných přání  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.