Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Spolektiv oživil debutové album ...a ticho v sobě. Připravil remasterovanou reedici

Debutové album ...a ticho v sobě českobudějovického Spolektivu se po 22 letech dočkalo reedice. A to ne jen tak ledajaké - nahrávka, která vznikala v první polovině roku 1994, byla nově remasterována.

„První album jsme s přestávkami natáčeli v prvních pěti měsících roku 1994 ve studiu AV Servis ve Vyšším Brodě u Honzy Friedla. Bylo to velmi náročné. Naše nároky na nás ještě znásobili pánové Vojta Zícha a Vláďa Čížek, kteří byli albu …a ticho v sobě hudebními režiséry. Společně se nám podařilo spojit odlišnou hudební zkušenost jednotlivých členů Spolektivu do pocitově barevné, akusticko-syntezátorové hudební kombinace. Díky naší dlouholeté přestávce se toto album poněkud ztratilo. Nyní se …a ticho v sobě vrací, remasteringem oživené Karlem Dřínkem a Danielem Králem restaurovanými průvodními tiskovinami, původně od Libora Sváčka,“ uvádí zpívající kytarista Jaroslav Hnízdil.

Nová verze, kterou kapela vydala ve spolupráci se Supraphonem, se dokonce dočká i křtu - ten se uskuteční v pátek 17. února v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích. Jako host vystoupí Dante písničkář.

Autoři | Foto archiv kapely

Štítky Vyšší Brod, Supraphon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolektiv oživil debutové album ...a ticho v sobě. Připravil remasterovanou reedici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.