Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Středy před K2 jsou zpět! Nejstarší budějcký klub oslaví své dvacetiny nabitým letním festivalem

Středy před K2 je název letního festivalu, jehož už pátý ročník chystá nejstarší klub v Českých Budějovicích. Oslaví tak své dvacetiny. Letní festival s obrovskou a nezaměnitelnou atmosférou Sokolského ostrova opět láká na řadu místních umělců, ale samozřejmě zve další kapely ze všech koutů České republiky.

Největším letošním překvapením festivalu, který startuje 28, června a potrvá až do 6. září, bude bezesporu jedna z nejznámějších českých elektronických kapel. Už teď si zaškrtněte v kalendáři 27. červenec. Právě v tento den českobudějovický klub K2 oslaví dvacet let své existence. O narozeninovém večeru to rozjede hudební lahůdka s názvem Skyline.

Kapela prošla během dlouholeté historie určitou proměnou, ale stále má nezaměnitelnou live show a především pro posluchače je to neskutečný zážitek. V kapele například zpívala Jitka Charvátová z Budějc. Aktuálně vystupuje s neméně populární kapelou Oceán, která na festivalu vystoupila již loni. Během tohoto večera se můžete těšit na řadu překvapení. Před klubem vyroste velká festivalová stage s veškerými moderními efekty a hutnou dávkou hudebního zážitku.

Celý festival je letos nabitý jmény, jak klasickou budějckou základnou – Satisfucktion, Heband, Pub Animals, Ramones revival, Betterway a tak dál. Jako další umělce stojí za to vyzdvihnout jednoho z největších představitelů české rap scény Vladimira 518, který vystoupí v ultimátním projektu s pražskou rockabilly kapelou Rocket Dogz. Kluci spojili rocknroll a rap, což je něco nemyslitelného, ale přitom úžasného. Toto spojení vystupuje pouze párkrát do roka a je nádherné, že ho budeme moci slyšet právě v jihočeské metropoli.

Ale to rozhodně není vše a každopádně je třeba zmínit The Chancers nebo aktuálně velice populární Trautenberk Tanz metal.

Program začíná vždy ve středu po celé léto od 19:00 hodin na Sokolském ostrově. Veškeré info o festivalu zájemci najdou na webu klubu K2 nebo na Facebooku Středy před K2.

Vstup je zdarma.

Autoři

Štítky festival, hudební skupina, České Budějovice, Česko, Jitka Charvátová, Vladimir 518, Facebook, Trautenberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středy před K2 jsou zpět! Nejstarší budějcký klub oslaví své dvacetiny nabitým letním festivalem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.