Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Novinkou Léta ve městě bude westernová vesnička. Tahákem zůstávají Múzy na vodě

Více než 270 kulturních akcí v Českých Budějovicích nabídne tradiční festival Léto ve městě. Přehlídka výstav, koncertů, divadelních představení a dalších aktivit začne v půlce června a potrvá do konce září. Léto ve městě se uskuteční na řadě míst Českých Budějovic, součástí festivalu budou třeba i populární koncerty Múzy na vodě.

„Léto ve městě je žánrově pestré. Jde nám o to, aby si každý obyvatel Českých Budějovic nebo i turista vybral to, co je mu blízké," řekl náměstek českobudějovického primátora Jaromír Talíř. Dodal, že pro něj osobně budou největším lákadlem koncerty Múzy na vodě.

Je to série koncertů na pódiu umístěném na řece. Letos bude jeho součástí například vystoupení Evy Urbanové nebo Anety Langerové. Novinkou festivalu letos bude westernová vesnička, která bude na Sokolském ostrově 16. září.

Naopak již tradiční akcí je Umění ve městě, které se letos koná podesáté. Sochaři vystaví v centru a jeho okolí své výtvory, na Černou věž se vrátí obří moucha Michala Trpáka. „Památkáři to nevidí moc rádi, ale nás těší, že tato socha bude opět součástí Umění ve městě," podotkl Talíř.

Náklady na Léto ve městě se pohybují kolem pěti milionů korun. Radnice na festival uvolňuje ze svého rozpočtu 1,7 milionu korun.

Léto ve městě se postupně rozrůstá. Například loni nabídlo o dvacet akcí méně než letos a v roce 2015 to bylo 210 kulturních aktivit.

Zdroj ČTK

Štítky múzy, voda, léto, město, western, koncert, sochař, festival, České Budějovice, Jaromír Talíř, Eva Urbanová, výstava, Aneta Langerová, divadelní představení, kulturní akce, Michal Trpák, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novinkou Léta ve městě bude westernová vesnička. Tahákem zůstávají Múzy na vodě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.