Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lipno Sport Fest bude plný osobností i zábavy

Nevšední sportovní, ale také kulturní zážitky přinese návštěvníkům Lipna nad Vltavou od soboty 19. do neděle 27. srpna už šestý roční Lipno Sport Festu. I tentokrát se všichni mohou těšit na legendy českého sportu jakými jsou skifař Václav Chalupa, olympijská vítězka v běhu na lyžích Katka Neumannová, nebo cvičitelka Hanka Kynychová.

Jsem ráda, že se nám podařilo dostat tuto akci u řady lidí do kalendáře. Už si podle ní plánují dovolenou a je ideální pro ty, kteří chtějí spojit odpočinek s aktivním pohybem. Rok od roku se zvyšuje zájem o jednotlivé body programu. Festival se už stává tradicí, a i letos má určitě, co nabídnout,“ zve všechny na Lipno olympijská vítězka Kateřina Neumannová, která je spoluzakladatelkou a také se podílí na pořadatelství Lipno Sport Festu.

Program je nabitý širokou škálou sportů pro veřejnost i pro náročnější borce. „Jsou tam méně náročné odpočinkové aktivity, ale i ty zátěžové. Například vydržet s Hankou Kynychovou hodinu cvičit břicho, je bez tréninku i pro mě hodně těžké,“ konstatovala Neumannová. Podle ní by si nikdo neměl nechat ujít ani veslování s Václavem Chalupou.

Komu se podaří být na jedné lodi s medailistou z mistrovství světa i Olympiády, a ještě od něj získat cenné rady. Vašek je navíc velmi příjemný člověk. Jedním z vrcholů určitě bude i večerní výběh na Stezku korunami stromů, který má nevšední atmosféru. Pro zdatnější sportovce je pak výzvou hned na úvod horský půlmaratón v náročném terénu,“ upozornila na některé body programu Neumannová, která bude každý den v rámci festivalu pořádat i rozhovory se známými osobnostmi. Festival je však lákadlem také pro děti, které si mohou v rámci kurzů osvojit základy inline bruslení, běhu nebo například jachtingu. Na své si přijdou i příznivci kolektivních sportů, kteří se mohou přihlásit do turnaje ve volejbalu a spikeballu, moderního sportu, který se hraje s trampolínou a některé prvky jsou podobné plážovému volejbalu. Připraveny jsou desítky akcí, některé jsou tradiční, ale řada z nich se uskuteční letos poprvé.  „Mezi novinky bude patřit rodinná terénní cyklotrasa Floutrejl. V té proběhnou kurzy pod vedením instruktora a povede tudy i každoroční cyklovyjížďka,“ konstatoval Vojen Smíšek z pořádající společnosti Lipensko.

Každý den se koná hned několik sportovních kurzů, nebo klání a nebude chybět ani kultura. „Je připraveno několik koncertů včetně vystoupení skupiny The Greens na Stezce korunami stromů, děti se zabaví u divadelních vystoupení a nikdo by si neměl nechat ujít ani podvečerní rozhovory Kateřiny Neumannové se známými osobnostmi,“ láká návštěvníky na Lipno Smíšek.

Na kompletní program Lipno Sport Festu 2017 se můžete podívat na jejich internetových stránkách.

Tisková zpráva

Štítky Lipno, Lipno sport fest, srpen, Vodní nádrž Lipno, Kateřina Neumannová, sport, Václav Chalupa, Hanka Kynychová, Lipno nad Vltavou, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipno Sport Fest bude plný osobností i zábavy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.