Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slepé rameno patří Múzám na vodě

Letní večery v Budějcích se od začátku prázdnin nesou na vlnách vícežánrového kulturního festivalu Múzy na vodě, který potrvá až do 6. července. Kromě Jihočeského divadla uvidíme také Chantal Poullain, Anetu Langerovou nebo skupinu Mezcla Orquesta.

Orchestr opery Jihočeského divadla si letos připravil program „Klasika na vlnách jazzu a populární hudby“. V půl desáté večer rozezní slepé rameno světově známé melodie z muzikálu Zpívání v dešti (Nacio Herb Brown), dále Koncert pro violoncello a dechový orchestr (Friedrich Gulda) a nakonec orchestrální suita ze slavného muzikálu West Side Story (Leonard Bernstein).

Úterní večer bude patřit česko- francouzské filmové a divadelní herečce Chantal Poullain, kterou doplní na saxofon Štěpán Markovič, kontrabas Matěj Černý a na klavír Ondřej Kabrna. Slyšet budou jak hereččiny vlastní písně, tak i tradiční francouzské šansony.

Ve středu zavítá do Budějc Aneta Langerová, která pokračuje v úspěšném turné Na Radosti ke stejnojmennému novému albu, a za doprovodu své kapely zazpívá jak písně z posledního alba, tak i starší skladby v nových aranžích. 

Poslední den festivalu ovládnou latinsko- americké rytmy v podání skupiny Mezcla Orquesta. Prostřednictvím hudby přibližuje skupina kubánských a českých hudebníků sílu a krásu salsy, směs rytmů mamba, bachaty, merengue, cumbie, cha-cha-chá, ale i moderních tanečních a jazzových prvků. V čele s kubánskou zpěvačkou Tandou předá skupina na koncertech posluchačům energii, temperament, vášeň a lásku, které latinsko-americkou hudbu charakterizují.

Každoroční festival Múzy na vodě začíná vždy ve 21:30 a vstup je zdarma.

Autoři

Štítky festival, Múzy na vodě, hudba, Aneta Langerová, Chantal Poullain, Jihočeské divadlo, České Budějovice, Leonard Bernstein, Friedrich Gulda, Herb Brown, Štěpán Markovič, West Side Story

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slepé rameno patří Múzám na vodě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.