Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mezinárodní filmový festival Voda Moře Oceány se vrátil na jih Čech

Čtyřdenní program festivalu Voda Moře Oceány nabídne návštěvníkům široké spektrum filmů, přednášek, besed a doprovodných akcí. Jižní Čechy se tak mohou těšit například na film Vltava - Staronová cesta, natočený Miroslavem Hrdým, nebo Rybí příběh autorky Hany Šťastné.

Prezident festivalu Steve Lichtag spolu s ředitelem Jindřichem Soukalem už dnes, ve čtvrtek 14. září, představili soutěžní filmy, jejichž projekce bude po celé tři dny probíhat v kině Panorama a v ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou. Kromě zahraniční filmové produkce jsou na čtrnáctém ročníku zastoupeny i zajímavé české náměty. Za zmínku stojí například film Vltava - Staronová cesta, natočený Miroslavem Hrdým, nebo Rybí příběh autorky Hany Šťastné.

Jihočeské patrioty jistě zaujme část, věnovaná jihočeskému vorařství, konkrétně projekce historických fotografií, komentovaná Václavem Kinským. Ta proběhne dnes, 14. září, od 17:30 v Zámečku Ohrada, kde se také bude o den později od deseti hodin dopoledne konat přednáška na téma Voraři.

K tradičním vrcholům festivalu budou patřit setkání a besedy s hosty Cristinou Zenato, potápěčkou a filmařkou, zvanou také Shark Lady, fotografkou Lucií Drhlíkovou a fotografem a cestovatelem Jindřichem Böhmem, geologem Václavem Cílkem a také nejslavnějším českým mořeplavcem Richardem Konkolskim, který představí novou knihu Příběhy mořeplavců.

Chybět v programu festivalu nebude ani koncert pod širým nebem. Na hlubockém náměstí v pátek večer zazpívá Lenka Dusilová.Festivalové dění pak vygraduje sobotním Ceremoniačním večerem, na kterém odborná porota vyhlásí výsledky soutěže filmových snímků. Projekce vítězných filmů se bude konat v neděli odpoledne v kině Panorama Hluboká nad Vltavou.

Autoři

Štítky Mezinárodní filmový festival, filmy, Voda, moře, oceány, film, festival, Česko, Vltava, filmový festival, Jihočeský kraj, přednáška, Steve Lichtag, Zoo Hluboká, Václav III. Kinský, Cristina Zenato

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní filmový festival Voda Moře Oceány se vrátil na jih Čech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.