Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Na Pardál festu zahraje Tlustá Berta, Debill Heads, Rybičky 48, Arakain nebo Dymytry

Kromě největšího rockového mejdanu na jihu Čech Pardál festu se můžete těšit na dětský Pohádkoland, Blamage nebo trojkoncert All the Secrets Inside, Be Under Arms a Depression Island.

Pátek 22. září

České Budějovice

Pohádkoland – Medvídek Mioli – DK Metropol – 17:00
Malý nezbeda medvídek Mioli vás seznámí ve své nové show se svými kamarády. Zazpívají a zatancují vám své hity a ve svém příběhu vám popovídají své touhy a možná i nějaké šibalství. Medvídek Mioli se totiž rozhodl stát superstar! Podaří se mu to? To se dozvíte v představení plném zábavy a písniček.

Kolotoč příběhů – Studiová scéna Na Půdě – 17:00
Vypravěčský festival. Legendy, mýty, pohádky a jiná vyprávění pro děti i dospělé / Tajana Gašparovič Mančalová, Bára Schneiderová, Martin Hak; Přemysl Rut a Markéta Potužáková: Příběhy v písně uvedené; Jan Nepomuk Piskač a Martin Dobíšek alias reBRELové; STORY JAM.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Večery S – Honza Janda, X-tet, Nahy&Bagr – Divadlo U Kapličky – 19:00
Druhý semestr hudební série Večery s koncerty v Divadle U Kapličky. Honza Janda o sobě říká: "Jsem písničkář, pouliční zpěvák a kytarista s mini-tamburínou a třetím rokem student hry na klasickou kytaru na konzervatoři v Českých Budějovicích. X-tet oslavil na sklonku loňského roku své 10. narozeniny, ke kterým vydal své druhé CD Šepotání. Tuto vokální skupinu tvoří čtyři tety a jeden strejda. Nahy&Bagr je parta kamarádů, které spojuje láska k Novohradským horám a muzice.

80. léta – Restaurace Prorockbar – 19:00
Večer ve stylu 80. let s kapelou 100-KA. 

All the Secrets Inside, Be Under Arms (Rus), Depression Island – mcFabrika – 19:30
Pánové All The Secrets Inside jsou po delší odmlce zpět. S novými členy v sestavě (bicí a zpěv) a se stejnou chutí hrát jako dřív. Ruští zástupci moderního metalu Be Under Arms jsou na evropském tour. Těšte se na propojení tvrdého groove metalu s mužským i ženským vokálem v čele. Tohle bude těžkotonážní jízda. Nová jihočeská krev na poli moderního deathcore Depression Island odstartuje celý večírek ve velkém stylu.

Koncert frontmana skupiny Traband Jardy Svobody – Horká vana – 20:00
Sólový koncert Jardy Svobody v Českých Budějovicích.

Discodaddy, Im Cyber – K2 – 21:00
Na další díl Discodadddy přijala pozvání legenda z řad ženského dýdžejingu Im Cyber. Im Cyber byla jednou prvních ženských DJ a pomáhala tak vyšlapat cestu všem dalším slečnám. Hraje od roku 1998 a jejím hlavním stylem byl po většinu let drum´n´bass. V poslední době však její srdce bije spíše v house tempu.

Smack + Tchagun live + Joshua live – Komiks klub – 21:00
Smack live, Tchagun live, Joshua live + DJs: nrmn, Dirty Boy, Brock.

Sobota 23. září

České Budějovice

Pardál fest 2017 – Výstaviště České Budějovice – Pavilon T – 13:00
Pardál fest je největších rockovou akcí v kraji. Pozvali jsme populární kapely z Čech a Slovenska, dobře známé z rádií a festivalů. Na scéně se postupně představí The Snuff, Zoči Voči, Trautenberk, Tlustá Berta, Debill Heads, Rybičky 48, Arakain nebo Dymytry.

BBQ: Beatz.cz – Café Hostel – 18:00
Zimní verze oblíbených grilovaček Barbecue/BBQ. Přesuneme se dovnitř a zatopíme v krbu. A místo úterků to budou soboty. Program: Beat.cz DJs, Hanzall, Mad.doc.

Úča musí pryč – Jihočeské divadlo – 19:00
„My, rodiče žáků 5.B, již nemáme důvěru ve Vaše pedagogické schopnosti!“ Takhle začíná boj rodičů s třídní učitelkou. Jenže na čí straně je pravda? Je učitelka opravdu neschopná a brání talentovaným dětem v postupu na víceletá gymnázia, nebo rodiče, kteří sami nevědí, co se sebou, přestávají zvládat své děti?

Žena v trysku století – Divadlo U Kapličky – 19:00
Studentský divadelní soubor Šramot uvádí komedii Zdeňka Podskalského Žena v trysku století. Dokážeme vám, že na první pohled křehká a nesmělá žena je často mnohem silnější než její svaly obalený mužský protějšek.

Blamage unplugged – Zlatá hvězda – 20:00
Koncertní sezónu odstartuje budějovická thrashmetalová kapela Blamage.

Ragga Fucking Jungle vol.22 / NTO / JahArmy and Ušis / Badtekk – Komiks klub – 21:00
Zahrají N.T.O. (Jah Army), Ušis (BTK Jungle Rider), Ladia Rasta (Ragga F. Jungle) a Fikes – nejen hraní, ale i scratch.

Pondělí 25. září

České Budějovice

Don Juan – Jihočeské divadlo – 19:00
Nejslavnější svůdce všech dob věří jen tomu, že dvě a dvě jsou čtyři a čtyři a čtyři je osm. A že jediné, co má na tomhle světě smysl, je pít dobré víno a milovat krásné ženy. A možná ještě něco – vysmívat se všem tupcům a pokrytcům.

Autoři

Štítky kulturní tipy, divadlo, hudba, koncert, Rybičky 48, České Budějovice, Island, hudební skupina, Česko, styl, kaplička, Jihočeské divadlo, Jaroslav Svoboda, Dům kultury Metropol, Přemysl Rut

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Na Pardál festu zahraje Tlustá Berta, Debill Heads, Rybičky 48, Arakain nebo Dymytry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.