Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějcký Velbloud přivítá nejlepší klubové kapely. Ty budou hrát pro třeboňskou charitu

Nejlepší domácí klubové kapely současnosti a jedna třešnička z Izraele, zahrají při Charitativním festivalu pro Charitu Třeboň. Čtvrtý ročník akce se uskuteční v pátek 20. a v sobotu 21. října v českobudějovickém klubu Velbloud.

Páteční festivalový večer odstartuje pražská kapela Role, která vystrkuje svoje indie papučky už čtyři roky a která se loni prodrala do širšího povědomí albem Rána. Po nich nastoupí Wild Tides, kteří hrají surf punk z Letné a jak se píše:  „Sprostě vykrádají všechny svoje nejoblíbenější kapely." Naštěstí to dělají tak okatě a drze, že je za to nejde nemilovat. Pot, sranda a svoboda. Předposlední kapelou pátečního večera budou domácí panková klasika Ramones Revival.

Tečku obstará pražská kapela Kill the Dandies!, kteří hrají odvázaný zvukový koktejl šedesátkového garážového rocku s výraznými výpady varhan a divokými kytarovými žahanci. Letos vydali desku Ron Ron Ron. 

V sobotu se publikum může těšit na českokrumlovské Tokaref, kteří svou energií zahájí a roztančí druhý festivalový večer. Dále bude následovat pražské trio Sunflower Caravan, které si získává příznivce nespoutanou pódiovou prezentací, do které dává naprosto vše – vyspělé skladby i nemalou dávku improvizace.

Poslední třešničkou na pomyslném festivalovém dortu budou Echo & Tito z Izraele, kteří vytváří unikátní mix etnické hudby spolu s opravdu „výživnými" elektronickými groovy ve stylu electro, dub a hip hop. Echo je charismatická zpěvačka a DJ Tito je opravdový zvukový novátor a experimentátor. Jejich vystoupení bude jedinečným zážitkem, který by si žádný fanoušek etnické a elektronické hudby neměl nechat ujít. 

Páteční program Charitativního festivalu pro Charitu Třeboň v českobudějovickém klubu Velbloud startuje ve 20:00 hodin, v sobotu začíná ve 20:30 hodin. Návštěva jednoho festivalového večera je za 120 korun. Vstupenka na oba dva dny je za 190 korun. Vstupenky budou k zakoupení v klubu. Veškerý výtěžek ze vstupného bude použit na sociální programy Charity Třeboň.

Autoři

Štítky Velbloud, klub, charita, kapela, hudební skupina, Třeboň, Izrael, festival, Kill the Dandies!, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký Velbloud přivítá nejlepší klubové kapely. Ty budou hrát pro třeboňskou charitu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.