Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nebojíte se strašidel? Přijďte je potkat do Zoo Hluboká

Na sobotu 4. listopadu si v Jihočeské zoologické zahradě Hluboka nad Vltavou připravili strašidelnou akci, o které nám více pověděl Martin Švihel.

Můžete nám prozradit, o konkrétně jakou akci se jedná a na co se mohou návštěvníci těšit?
Jedná se již o pátý ročník akce Strašidelná zoo, která bude tradičně první listopadovou sobotu odpoledne, od 14 do 18 hodin. Zejména děti se mohou těšit na bohatý program, v zoologické zahradě bude čekat osm soutěžních stanovišť se strašidelnými úkoly a na nádvoří loveckého zámku Ohrada bude skákací hrad, výtvarná dílnička nebo hudební doprovod – Maxa Band, HDP teens a Zuzana Benešová. 

Chystáte pro návštěvníky nějakou novinku?
Jistě, v letošním roce je součástí akce i malý jarmark, který bude probíhat také na nádvoří loveckého zámku. Návštěvníci zde na živo uvidí práci řezbáře, kováře nebo si budou moci zakoupit výrobky keramických dílen, ale i dobroty, jako jsou marmelády, sirupy a chybět nebude ani oblíbený trdelník. 

V loňském roce byla možnost přijet do zoo autobusem, bude tomu tak i letos?
Ano, ve spolupráci s Dopravním podnikem města České Budějovice bude do zoo jezdit strašidelně vyzdobený autobus a ještě jeden posilový vůz. Tato kyvadlová doprava je zcela zdarma a přesný jízdní řád trasy z Českých Budějovic až na parkoviště zoo naleznete na internetových stránkách.

Akce bývá velmi oblíbená, jak se vyhnout frontám u pokladen?
Pokladny přímo v zoo budou v tento den posíleny, avšak všem doporučuji zakoupit si vstupenky předem, ať už na pokladně zoo nebo přes CB systém. 

Zeptám se ještě, co si s sebou mají děti přinést?
Všechny děti, ale i jejich rodiče, zveme ve strašidelných kostýmech a také budeme rádi, pokud si donesou vlastní lampion, protože celá akce bude zakončena lampionovým průvodem po zoo. 

Když je to akce v zoologické, budou k vidění kromě strašidel i nějaká zvířátka?
Ano, samozřejmě, provoz v zoo zůstane stejný i při této akci. Necháme jen na zvířatech, která se ukážou a která budou chtít mít svůj klid. Ale například v pavilonu Matamata si nezapomeňte prohlédnout v říjnu narozená dvojčata tamarinů vousatých. 

Autoři | Foto Facebook Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou

Štítky Strašidelná ZOO, Hluboká nad Vltavou, rozhovor, Zoo Hluboká, zoologická zahrada, Zuzana Benešová, Lovecký zámek Ohrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebojíte se strašidel? Přijďte je potkat do Zoo Hluboká  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.