Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Festival Bonjour Budějovice začíná již zítra. Potrvá do 11. listopadu

Alliance Française Jižní Čechy zve na ochutnávku frankofonní kultury během festivalu Bonjour Budějovice. V letošním roce se zájemci mohou těšit na 13 festivalových dnů.

Festival započne v pondělí 30. října vernisáží výstavy fotografií „Ženy z Madagaskaru“ v kavárně Fér Café a bude pokračovat intenzivní jízdou. V úterý se zastaví na Jihočeské univerzitě s příběhy lékařů bez hranic.

Posléze si zájemci zajdou na návštěvu k básníkovi Jacques Prévetovi při poetickém večeru. Jazyk básníků si dále veřejnost může přijít procvičit nebo jen poslechnout následující večer na Café francais, naší kávu po francouzsku, kde se v kavárně Měsíc ve dne setkají s nejen rodilými mluvčími.

Další příležitostí k procvičování francouzského jazyka a pobavení nabídne i večer společenských her. Budou i koncerty – šansonové trio Šarivary bude 2. listopadu a v dalším týdnu vystoupí groove a funky skupina The Bermudaz.

Ze Senegalu dojde na prezentaci země a ochutnávku tradiční speciality. Festival skončí ve čtvrtek 9. listopadu kulinářským kurzem s francouzským šéfkuchařem ve studiu Kulinář.

Program festivalu je na adrese http://www.alliancefrancaise.cz/jiznicechy/Bonjour-Budejovice.

Tisková zpráva | Foto Alena Voglová

Štítky Francie, jazyk, aliance Française, Festival Bonjour, Jihočeský kraj, festival, kultura, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Madagaskar, Měsíc, kavárna, Senegal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Bonjour Budějovice začíná již zítra. Potrvá do 11. listopadu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.