Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Velký mediální ples, Tokaref, The.Switch a The Truth Is Out There

Plesovou sezónu odstartuje XI. Velký mediální ples. Pokud vás však společenské tance příliš nebaví, zajděte na koncerty The.Switch, The Truth Is Out There a Dærrwin, Naked Professors & Banjaluka, Tokaref@Velbloud nebo akci La Révolution Électronique.

Pátek 12. ledna

České Budějovice

Dekkadancers na jihu – Jihočeské divadlo – 19:00
V choreografiích čtyř mladých umělců tvořících ve volném uskupení pod názvem Dekkadancers se snoubí vášeň s energií. Projekty tohoto uskupení mají divácky vstřícnou dramaturgii. Jejich hlavním působištěm je Nová scéna Národního divadla v Praze.

The.Switch, The Truth Is Out There, Dærrwin – mcFabrika – 19:00
Zastávka společného turné v Českých Budějovicích dvou originálních kapel české kytarové scény. Jako support se představí post-blackmetaloví Dærrwin.

Kalifornská mlha – Studiová scéna Na Půdě – 19:30
Bouřlivý i komický souboj o pravost obrazu Jacksona Pollocka svede živočišná barmanka bez zábran s kultivovaným expertem na výtvarné umění. Kalifornská mlha získala v roce 2009 v USA cenu za nejlepší hru i inscenaci roku. 

Naked Professors & Banjaluka & Afterparty – Velbloud Music Bar – 20:30
Další z folk-rockových večerů, kdy prkna Velblouda obsadí místní kapely, které umí naladit skvělou náladu a roztančit každou nohu.

Toxymoron / Band Edition – K2 – 21:00
Tentokrát na lednový Toxymoron přijala pozvání kapela Drama Jacqua & Dj Fefe. Živé spojení bicí a djského umění.

La Révolution Électronique – Komiks klub – 21:00
V podání ostřílených matadorů v čele s legendou jihočeské elektronické scény BodyBassem, kterého jistě není třeba více představovat. Dále k nám zavítá zkušený pražský DJ Fidli z CoByDub, který vám naservíruje dávku energií nabitého breaku. Dále pak vystoupí Krumlovští střelci Czloviczek a Koubitch z C.RUM.LOW Crew. A v neposlední řadě po dlouhé době v ČB vystoupí jihočeský DJ a producent TotalDigital.

Sobota 13. ledna

České Budějovice

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 17:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Karel – táta vlasti – Malé divadlo – 17:00
Vybudovat vzkvétající říši není zrovna hračka. Ale když se spojí štěstí ve hře s láskou k vlasti, můžou se dít i divy. Přesně jako ve čtrnáctém století za vlády prvního českého krále, který uměl číst a psát. Jevištně-animovaný portrét „největšího Čecha“.

Sifon Rock – Runway Night – 20:00
Kapelu Sifon není třeba fanouškům rocku představovat. Na scéně působí již více než 35 let a dodnes nabízí svým posluchačům osobitou vlastní hudbu, nadčasové texty a nezapomenutelnou atmosféru při živých vystoupeních.

XI. Velký mediální ples – DK Metropol – 20:00
Novou plesovou sezónu v Českých Budějovicích tradičně otevírá Velký mediální ples. K tanci a poslechu budou hrát World Roxette Tribute Band, Rozhlasový swingový orchestr a Big Band Metroklub. Komorní scéna bude tradičně patřit kapele Good Company s jejich VIP hosty.

Tokaref@Velbloud & host – Velbloud Music Bar – 20:30
Tokaref, krumlovská alternativ/indie/pop/funk rocková formace, která umí přivést publikum do varu a brnknout na ty správný struny tvých emocí.

Forbidden Land – Komiks klub – 21:00
Bodybass, Morf, J-Zo, Fau One.

Neděle 14. ledna

České Budějovice

Dětská neděle – CineStar IGY Centrum – 12:30
Dětská neděle s filmem Coco. Těšte se na předpremiéru animované komedie ve 2D i 3D s předfilmem Ledové království: Vánoce s Olafem, workshopy, malování na obličej a bohatou tombolu. Dětská neděle proběhne také v CineStar Čtyři Dvory, a to od 12:45.

Pondělí 15. ledna

České Budějovice

Čechomoří – Malé divadlo – 10:00
V roce 1975 podal Ing. Karel Žlábek zlepšovací návrh v podobě do detailů propracovaného projektu rychlostní železnice, která by podzemním tunelem spojovala České Budějovice s Jadranem. Autorská inscenace o snech českého národa k výročí 100 let republiky.

Zavolejte Jeevese – Jihočeské divadlo – 19:00
Nedostižný a originální sluha Jeeves inspiroval Zdeňka Jirotku při psaní Saturnina. Jeeves, stejně jako Saturnin, má zvládnout vše – milostné eskapády svého mladého pána Bertieho, tajné obchodní transakce jeho obávaného strýce lorda Worplesdona, nástrahy žárlivého strážníka i šílené nápady mladého pána Edwina, nadšeného shromažďovatele dobrých skutků, který jako by panu Miloušovi ze Saturnina z oka vypadl.

Adam Plachetka a Czech Ensemble Baroque Orchestra – Metropol – Divadelní sál – 19:30
Basbarytonista Adam Plachetka, absolvent pražské konzervatoře a HAMU, debutoval v roce 2005 v Národním divadle jako Mícha ve Smetanově Prodané nevěstě a Státní opeře Praha jako Don Basilio v Rosinniho Lazebníku sevillském. V českobudějovickém vystoupení se představí v programu „Molieri“, jehož osu tvoří na jedné straně famózní a dobře známé árie z Mozartových oper Don Giovanni, Figarova svatba a dalších.

Autoři

Štítky ples, České Budějovice, hudební skupina, Karel Žlábek, Jihočeské divadlo, Národní divadlo v Praze, Adam Plachetka, koncert, Metzlův dům, Jackson Pollock, tanec, Státní opera Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Velký mediální ples, Tokaref, The.Switch a The Truth Is Out There  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.