Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Do Budějc se chystá návštěva ze Sibiře

Hudebně i geograficky pestrý program vás čeká už na začátku velikonočního týdne. V úterý se na jih přijede ohřát ruská kapela Siberian Meat Grinder, ve středu si můžete poslechnout jednoho z nejlepších českých hobojistů Viléma Veverku a ve čtvrtek pro změnu nejlepší slovenskou vokální skupinu Fragile spolu se Soňou Norisovou.

Úterý 27. března

Siberian Meat Grinder (RUS) + NBF – mcFabrika – 19:00

Ruská parta Siberian Meat Grinder hraje nekompromisní mix thrash/hardcore/punk/rapu a právě válcuje Evropu se svým turné Metal Bear Stomp, které se jmenuje stejně jako jejich nová deska. Nenechte si ujít jedinečnou návštěvu ze Sibiře v klubu Fabrika! Uslyšíte i domácí NBF, kapelu složenou z členů různých dalších místních partiček.

Ochutnávka ze Sibiře.

Středa 28. března

Jihočeská filharmonie a Vilém Veverka – Jihočeská filharmonie – Kostel sv. Anny – 19:00

Ve středu a ve čtvrtek vystoupí za doprovodu filharmonie hobojista Vilém Veverka. Po účinkování v „Gustav Mahler Jugend Orchester“ studoval u předního německého hobojisty Dominika Wollenwebera v Berlíně a v roce 2003 zvítězil v soutěži Sony Music Foundation. Jeho repertoár zahrnuje díla všech stylových období a s filharmonií si připravil tento program: Gabriel Fauré: Masques et Bergamasques, Lukáš Sommer: Koncert pro hoboj a orchestr (světová premiéra), Richard Strauss: Metamorfózy.

Čtvrtek 29. března

Fragile a Soňa Norisová – DK Metropol – 19:30

Slovenskou skupinu Fragile tvoří známé osobnosti, které samozřejmě umějí výtečně zpívat. Coby vokální skupina patří k evropské špičce a věnuje se interpretaci známých světových hitů v působivých provedením bez hudebních nástrojů.

Chcete vědět víc? Podívejte se na program.

Autoři | Foto Facebook Siberian Meat Grinder

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, Sibiř, Vilém Veverka, Soňa Norisová, Fragile, hudební skupina, návštěva, Evropa, Gustav Mahler, Richard Strauss, Gabriel Fauré, Lukáš Sommer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Do Budějc se chystá návštěva ze Sibiře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.