Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Lunetic a Verona přinesou retro, Tlustá Berta nalije šťávu do žil

Super retro koncert můžete zažít v pátek v Gerbeře, na pódia se totiž vrací česká boyband legenda Lunetic spolu s Veronou. Takže nechte děti babičkám a přijďte se vrátit do svých mladých let. Ale čeká vás toho mnohem víc.

Pátek 6. dubna

Mega Dance Retro Party – Verona a Lunetic – Restaurace Gerbera – Budvar Arena – 20:00

Ze čtveřice dívčích idolů už sice v Lunetic zbyli jen tři, přesto dál vystupují a dávají vzpomenout na obří úspěchy na konci 90. let. Ve Veroně nahradila letos dlouholetou zpěvačku Markétu Jakšlovou Veronika Stýblová, ale i tady se můžete těšit na staré dobré hity. Party je navíc zároveň maškarní, tak přijďte v maskách a užijte si skvělou taneční zábavu. Moderovat bude Martin Hájek.

Zavzpomínejte si:

Sobota 7. dubna

Kryštof – JenomPísničkyTour 2018 – Metropol – Divadelní sál – 14:30, 19:00

Netradiční koncert si hned dvakrát po sobě zopakuje kapela Kryštof. Na divadelní prkna se se svým hudebním projektem vrací po deseti letech a místo velkých stadionů v Budějcích naplní jen malý divadelní sál. Kromě hraní písniček se bude i povídat, což je příležitost pro fanoušky poznat kapelu opravdu zblízka.

Tlustá Berta + De Bill Heads – Žijte jako o život tour – KD Vltava – 20:30

Jindřichohradecká kapela Tlustá Berta hraje od roku 1991 a od té doby toho zažila opravdu dost. Poslední album se sice jmenovalo Dieta, ale nemusíte se bát, že by jejich rock ztratil šťávu. De Bill Heads je pětičlenná rocková kapela z Turnova, která se popisuje jako Idiotic pub band.

Jak to zní Tlusté Bertě?

Velo + Jakub Šimanský + Mara Jade – Velbloud – 20:00

Velká velikonoční reprízka neboli veverka. po několika měsících se k nám vrátí chebští zaříkávači z velikonočních ostrovů Velo. druhým slavným návratem budou rakovničtí Mara Jade, kteří se naposled objevili před lety v legenda baru. Na rozdíl od legendy se ale probrali z hibernace a přivezou novou desku. Celé to propojí kontinuálně se vracející Jakub Šimanský se svou obvyklou dávkou evropského amerického primitivismu, který není úplně primitivní.

Neděle 8. dubna

Krajská přehlídka scénického tance 2018 – Metropol – Divadelní sál – 13:00

Zajímá vás současný scénický tanec? Na Krajské přehlídce budete moci zhlédnout asi 30 choreografií, které předvedou tanečníci ze ZUŠ, DDM a ostatních tanečních škol z jihočeského kraje. Od 13 hodin budou dětské skupiny zápolit o postup na celostátní přehlídku v Kutné Hoře a od 15:30 bude o účast v Jablonci nad Nisou bojovat mládež a dospělí. Součástí přehlídky budou také taneční dílny.

Pondělí 9. dubna

Saturnin – Jihočeské divadlo – 19:00

Nesmrtelná česká komedie, která byla také úspěšně zfilmována, se na prkna Jihočeského divadla dostává coby nová adaptace Miroslava Oščatky, autora úspěšné komedie Husák útočí. Přijďte se pobavit a vrátit do elegantních časů, kdy zahálka byla běžnou společenskou aktivitou.

Chcete vědět víc? Tak koukněte sem.

Autoři | Foto Facebook Tlustá Berta

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, Lunetic, Verona, hudební skupina, retro, Kryštof, Mara Jade, Budvar aréna, Martin Hájek, Jihočeské divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Lunetic a Verona přinesou retro, Tlustá Berta nalije šťávu do žil  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.