Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Do Budějc míří James Cole. Ke zhlédnutí bude také dokument Timoty Leara

Budějcká scéna bude o víkendu opět žít hudbou. Dnes, v pátek 1. června, zahájí víkendovou pohodu koncertem v klubu K2 James Cole, pokračovat se bude dokumentem kontroverzního psychologa Timoty Leara o zkušenostech s LSD a jinými drogami. V neděli se na odlehčenou nalaďte na balet.

Pátek 1. června

James Cole – Stanley Kuffenheim show – Klub K2 – 21:00

James Cole aka Stanley Kuffenheim je tu! Jednu z prvních příležitostí jak vidět Stanleyho Kuffenheima live, budeme mít už 1. června v budějovickém klubu K2.

Sobota 2. června

Timothy Leary je mrtev, How to Operate Your Brain – dokumentární film – Velbloud Music Bar – 19:00

Timothy Leary je mrtev – Tento dokumentární film pojednává o jedné z nejkontroverznějších osobností 2. poloviny 20. století. Timothy Francis Leary, psycholog a zpočátku uznávaný a později zatracovaný, v něm vypráví o své zkušenosti s psychedelickými drogami, zejména o zkušenosti s LSD. Timothy Leary se ve svých dílech zabýval mezilidskou komunikací. Jeho heslo zapnout, naladit, vypadnout se stalo mottem hippies. Byl napadán konzervativními osobnostmi a americký prezident Richard Nixon ho nazval nejnebezpečnějším mužem v Americe. Děj je umně, poutavě zkomponován a nabízí neotřelý pohled na drogu, která je v dnešní době chápána jen jako prostředek k zapomnění.

Neděle 3. června 

Koncert baletní školy – Velký sál Metropol – 19:30

V letošním roce se tradiční koncert Baletní školy uskuteční v neděli 3. června opět na jevišti divadelního sálu DK Metropol v 18:00. Letošní ročník má jednu důležitou novinku – po dlouhých letech program koncertu obohatí členové baletu JD a jako každý rok se představí rovněž žáci Tanečního centra Praha – konzervatoře. Hlavní část programu – 14 choreografií, obstarají žáci baletní školy v nastudování jejího vedoucího Sergeje Škalikova. Zájem o Baletní školu je v Českých Budějovicích je obrovský, v současné době ji navštěvuje přes sto žáků od 5 do 25 let. Program 18. ročníku zaujme nejen rodiče, ale všechny ctitele múzy tance Terpsichoré. 

Pondělí 4. června

30. ročník festivalu Tanec Praha – Origami – náměstí Přemysla Otakara II. – 19:00

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla se i letos v červnu vrací do Českých Budějovic.

Autoři | Foto Facebook James Cole

Štítky kultura, tipy, hudba, koncert, divadlo, České Budějovice, James Cole, droga, Timothy Leary, Richard Nixon, Přemysl Otakar II., Tanec Praha, Dům kultury Metropol, dokumentární film, balet, diethylamid kyseliny lysergové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Do Budějc míří James Cole. Ke zhlédnutí bude také dokument Timoty Leara  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.