Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hudební festival Jihočeská intermezza odstartuje koncertem na hradě Zvíkov

Nový festival Jihočeské filharmonie s názvem Jihočeská intermezza začíná už ve čtvrtek 2. srpna koncertem na hrdě Zvíkov. Tam od 18 hodin zahraje sólisté Komorního orchestru Intermezzo se sólisty Helenou Jiříkovskou a Gabrielou Vermelho.

Při prvním koncertu nového festivalu můžete slyšet členy Talichova komorního orchestru, kteří vystoupí pod názvem Komorní orchestr Intermezzo se sólisty Helenou Jiříkovskou a Gabrielou Vermelho. Na programu bude mimo jiné Vivaldi, Mozart nebo úpravy moravsko-slovenských balad.

„Přijďte do příjemného prostředí hradního nádvoří a rádi vás přivítáme v neformálním oblečení, odpovídajícím místu a období,“ vyzývá mluvčí Jihočeské filharmonie Kateřina Kyselová.

Helena Jiříkovská začala hrát na housle ve čtyřech letech. Koncertuje po celé České republice, v mnoha zemích Evropy, Japonsku, Maroku či Kanadě. Jako sólistka vystupuje často s předními českými orchestry. 

Gabriela Vermelho je neběžnou osobností naší hudební a divadelní scény. Je současně zpěvačkou, houslistkou, violistkou, hráčkou na kvinton, skladatelkou a herečkou, působí v oblasti klasické hudby, muzikálu, jazzu a rockové alternativy.

Program koncertu:

  • A. Vivaldi: Čtvero ročních dob (Jaro a Léto)
  • W. A. Mozart: Divertimento D dur KV 136
  • E. Grieg: Z časů Holbergových, op. 40 (suita)
  • B. Bartók: Rumunské tance
  • G. Vermelho: Moravsko-slovenské balady a písně (úprava)

Koncert je prvním z řady, která pokračuje dalšími čtvrtky na dalších hradech a zámcích Jihočeského kraje a posledním bude pak slavnostní vystoupení Jihočeské filharmonie na Kratochvíli v sobotu 1. září.

Štítky kultura, hudba, Jihočeská intermezza, koncerty, Jihočeská filharmonie, koncert, Zvíkov, Gabriela Vermelho, komorní orchestr, hrad, hudební festival, Wolfgang Amadeus Mozart, festival, Japonsko, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební festival Jihočeská intermezza odstartuje koncertem na hradě Zvíkov  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.