Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Tábora se sjedou veteráni, na start se postaví 50 posádek

V sobotu 27. dubna bude na Žižkově náměstí v Táboře odstartován 8. ročník soutěže automobilových veteránů O 106 Jihočeským krajem aneb 200 mil jihočeských.

Jedná se o orientačně vytrvalostní soutěž, při které musí posádky ujet přesně 200 mil, tedy 320 kilometrů po určené trase. Příjezd do cíle, který je opět na Žižkově náměstí v Táboře, je mezi půl pátou a čtvrt na šest odpoledne.

Soutěže se účastní 50 posádek s vozidly vyrobenými v letech 1950 - 1987. Trasa závodu je vedena z Tábora přes Mladou Vožici a Jistebnici do Milevska, kde čeká asi po hodině jízdy účastníky 1. průjezdní kontrola a test. Dále budou pokračovat do Strakonic a přes Volyni a Vimperk do Kubovy Hutě, kde je čeká soutěžní úkol. Dál budou pokračovat do Volar s průjezdní kontrolou, odkud se přes Prachatice dostanou do Bavorova, Týna nad Vltavou a zpět do Tábora. Soutěžící musí samozřejmě ujet minimálně 200 mil, projet 3 kontrolními body, vyplnit vědomostní test z dějin motorizmu a úspěšně absolvovat dva další úkoly. 

Na startu v 9 hodin uvidí diváci automobily Škoda z 60. – 70 let, od Octavie po populární Škody 110R, ale i několik vozů značek Mercedes, MG, Renault, Matra Simca, Volkswagen, Alfa Romeo, Fiat, BMW, Tatra, Lada, Trabant a další. Cíl závodu je na Žižkově náměstí v Táboře a soutěžní stroje zde budou vystaveny zhruba od půl páté do šesté hodiny večerní. 

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky veteráni, Tábor, závod, soutěž, Žižkov, veterán, Jihočeský kraj, BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz, Renault, Alfa Romeo

Do Tábora se sjedou veteráni, na start se postaví 50 posádek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.