Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za měsíc startuje Rallye Český Krumlov. Nabídne hned několik novinek

Odpočet může začít. Do startu 47. Rallye Český Krumlov zbývá necelý měsíc. Elita tuzemského soutěžního sportu se představí na českém jihu ve dnech 17. a 18. května a diváci se můžou těšit hned na několik novinek. Jednou z největších bude trasa na populární erzetě Ján.

Na posádky je připraveno už obvyklých 15 rychlostních zkoušek o délce přes 160 kilometrů, tedy téměř 30 procent z celkové kilometráže rallye. Pojede se na tradičně velmi náročných úsecích, byť některé měřené testy se letos dočkaly úprav, zejména s ohledem na diváky.

Nejvýraznější proměnou prošla populární erzeta Ján, která nabídne v Blansku u Kaplice, poblíž tamního motokrosového areálu, zcela nové a zároveň velmi atraktivní divácké místo se startem a ostrou „kosou“ přes hranu. Po dvouleté pauze se trasa vrací na účelové komunikace v areálu bývalého svatojanského statku, těsně za známým esíčkem u „sklaďáků“ na horizontu ale bude letmý cíl. Fanoušci tedy protentokrát přijdou o sjezd s prudkým pravým odbočením na hlavní silnici, po které vede kvůli několikaměsíční rekonstrukci mostu u Římova objížďka, a organizátoři ji tak v termínu Rallye Český Krumlov nemůžou uzavřít pro veřejný provoz.

Nové zážitky nabídne také sobotní RZ Kohout, která odstartuje v Bídě a hned po několika stech metrech bude následovat pravá vracečka na ruční brzdu, známá z minulých ročníků v opačném směru. Supertipem na trase této vložky je další bašta rallyesportu na jihu Čech. Erzeta bude namotána přes celý Soběnov, a tak na návsi diváci uvidí soutěžní vozy hned několikrát. Stejně jako Kohout se pojede v protisměru RZ Rožmitál, chybět nebude umělý kruhový objezd po startu RZ Citajl v Bukovsku nebo legendární místo v Malontech.

Kromě aut mohou lidé sledovat i hokej

Další ročník Rallye Český Krumlov odstartuje v pátek 17. května v 16 hodin na českobudějovickém výstavišti populární superspeciálkou. V areálu uprostřed krajského města pak budou posádky závodit ještě dvakrát. Stejně jako před rokem se tam pojede páteční večerní průjezd (19:58), při kterém si kromě motoristických fanoušků přijdou na své i příznivci hokeje. Na LED obrazovce od ÚAMK budou mít možnost u pavilonu Z sledovat živě zápas světového šampionátu mezi reprezentacemi České republiky a Itálie. Rychlá kola se v Birell Rallye Aréně, kam je kromě přejímek a trati shakedownu situována rovněž servisní zóna, roztočí ještě hodinu po sobotním poledni. Slavnostní start, cíl a vyhlášení vítězů bude jako každý rok hostit parkoviště v Jelení zahradě pod českokrumlovským zámkem.

Autoři | Foto Jaroslav Červ

Štítky Rallye Český Krumlov, rallye, auta, Český Krumlov, Česko, Ústřední automotoklub České republiky, Itálie, Kaplice, Blansko

Za měsíc startuje Rallye Český Krumlov. Nabídne hned několik novinek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.