Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Žánrová pestrost a hvězdní hosté. To je další ročník hudebního festivalu v Krumlově

PR článek

Letošní 28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov opět slibuje nepřekonatelný program se zvučnými jmény. Vyrazit můžete na Ivana Ženatého, Take 6, Dashu a další. Festival začíná už 19.července.

Mimořádnou žánrovou pestrost 28. Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov dokládají jména hvězdných hostů. Z osobností klasické hudby se 31. července představí například houslový virtuos Ivan Ženatý v Maškarním sále v programu Večer s J. S. Bachem – vzácné Guarneriho housle v rukou Mistra. Rokokový Maškární sál na čtvrtém nádvoří českokrumlovského zámku bude 8. srpna hostit také koncert Harmonie dechů, strun a kláves proslulého hornisty Radka Baboráka s kytaristkou Miriam Rodriguez Brüllovou a Baborák Ensemble i Gratulační večer k 70. narozeninám houslisty Bohuslava Matouška, jenž se o dva dny dříve představí spolu se svými talentovanými žáky.

Nestárnoucí Lenka Filipová, která si momentálně užívá vydařený hudební comeback, v Pivovarské zahradě nabídne úpravy věhlasných skladeb pro klasickou kytaru, lidové písně, šansony i novinky z alba Oppidium. Výtečná zpěvačka a kytaristka 1. srpna vystoupí se svými hosty a se smyčcovým oktetem Brno Strings. Proslulý vokální sextet Take 6 v Pivovarské zahradě z 16. století zazpívá 20. července. 

Desetinásobní držitelé prestižní ceny Grammy společně se Severočeskou filharmonií Teplice rozezní prostor s výjimečným geniem loci, moderním gospelem s jazzem, soulem, funkem, R&B a popem. Take 6 patří k nejvíce obdivovaným a capella souborům na světě, se svým koncertním programem objeli celou planetu a spolupracovali s řadou umělců, třeba s Rayem Charlesem, Ellou Fitzgerald, Whitney Houston.

Unikátní spojení klasické a lidové arménské hudby s energií rocku a jazzu v Zámecké jízdárně zprostředkuje 2. srpna koncert Songs of Exile – společný projekt souboru The Naghash Ensemble of Armenia a smyčcové sekce Jihočeské filharmonie. Vynikající arménští instrumentalisté hrající na duduk, oud, dhol a klavír spojí síly s filharmoniky, aby pod taktovkou arménsko-amerického skladatele Johna Hodiana představili hudbu založenou na duchovních textech středověkého mystického arménského básníka M’krtiche Naghashe.

Michael Jackson a Broadway

Jedinečným crossoverovým projektem je Michael Jackson. Symphony. Thriller, Black Or White, I Just Can‘t Stop Lovin‘ You… a další legendární hity krále popu zazní 27. července v Pivovarské zahradě live v nových aranžích v podání Dashi, Nadi Wepperové, Dušana Kollára, Dušana Marka, Filharmonie Hradec Králové a Moondance Orchestra Martina Kumžáka.

Sólisté z Broadwaye Capathia Jenkins a Hugh Panaro se spolu s českými zpěváky z Divadla Broadway Michaelou Gemrotovou a Marianem Vojtkem představí 3. srpna v muzikálovém projektu Broadway meets  Broadway.

Závěrečný operní galakoncert s názvem To nejlepší ze světové opery přivede 10. srpna do Pivovarské zahrady Adrianu Kučerovou, Štěpánku Pučálkovou, Borise Prýgla a vynikajícího amerického tenoristu Richarda Troxella. Zpěváky doprovodí orchestr PKF – Prague Philharmonia pod taktovkou Leoše Svárovského.

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, kultura, hudba, hudební festival, Ivan Ženatý, zahrada, Radek Baborák, Johann Sebastian Bach, Michael Jackson, projekt, Miriam Rodriguez Brüllová, Bohuslav Matoušek, Lenka Filipová, Whitney Houston

Žánrová pestrost a hvězdní hosté. To je další ročník hudebního festivalu v Krumlově  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.