Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Otáčivé hlediště připravilo na léto dvě premiéry. Sezonu odstartuje Divotvorný hrnec

I letos se lidé mohou těšit na jedinečné večery na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově. Jihočeské divadlo připravilo osm her, z toho dvě premiéry. Těšit se můžete na známý Dekameron, Draculu nebo operu Rusalka.

Už 5. června odstartuje 61. sezonu muzikál Divotvorný hrnec. Znovuobnovenou premiéru má v režii Josef Průdek. Těšit se můžete na nové herecké obsazení. Ani letos nebude chybět oblíbený Dracula, kterého má na svědomí Martin Glaser a Olga Šubrtová, kteří pro Otáčivé hlediště napsali divácké hity jako Tři mušketýři, Robin Hood, Ženy Jindřicha VIII. nebo Dekameron.

Od 10. července se diváci přesunou z Krumlova do italské Florencie. Dekameron je komedie o lásce, žárlivosti, intrikánech a napálených, s nečekanými zvraty a překvapením.

Na konci června se zámecké zahrady promění v pohádkové království. Baletní pohádka Šípková Růženka v choreografii a režii Jaroslava Slavického podle předlohy Maria Petipy patří mezi klasiky. Kostýmy a scénu navrhl renomovaný český divadelní výtvarník Josef Jelínek. Šípkovou Růženku uvádí Jihočeské divadlo ve spolupráci s Taneční konzervatoří hlavního města Prahy a s Bohemia Baletem.

Od 2. srpna bude Otáčivé hlediště pokračovat na vlně pohádek. Přesněji na pohádky Tisíce a jednoho dne. Příběh o princezně Turandot, která dávala svým nápadníkům hádanky a nechala je setnout, když je neuhodli, uvede divadlo v hudebním nastudování Maria De Rose a v režii Tomáše Pilaře.

V režii jednoho z nejvýraznějších českých operních tvůrců Jiřího Heřmana a pod taktovkou generálního hudebního ředitele opery Maria De Rose zazní před Otáčivým hledištěm jedna z nejkrásnějších Dvořákových oper Rusalka. Konec srpna bude patřit české komedii o záletném králi a jeho šesti ženách. Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em) patří k činoherním evergreenům před Otáčivým hledištěm už 15 let.

Po celé léto si přijdou na své i rodiny s dětmi. Dobrodružnou podívanou pro celou rodinu Ztracený svět uvidíte na Otáčku v blocích 19. června. – 8. září.

Informace o vstupenkách najdete na webu Otáčivého hlediště.

Foto Otáčivé hlediště

Štítky kultura, Otáčivé hlediště, Český Krumlov, Jihočeské divadlo, hlediště, premiéra, Divotvorný hrnec, opera, Jindřich VIII. Tudor, pohádka, Robin Hood, Martin Glaser, Šípková Růženka, léto

Otáčivé hlediště připravilo na léto dvě premiéry. Sezonu odstartuje Divotvorný hrnec  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.