Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U hlubocké zoo budou znovu dřevěné sochy. Uvidíte housenku, berušku nebo včelu

I v letošním roce probíhá před areálem Jihočeské zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou druhý ročník dřevosochařského sympozia pod názvem „Obři z trávy''. V letošním ročníku sochají dřevosochaři z různých koutů České republiky a všechna vytvořená díla budou umístěna v areálu zoo, kde mají návštěvníci možnost obdivovat sochy z předešlých let. Celá akce se koná za finanční podpory Jihočeského kraje odboru kultury a památkové péče a Zoo Hluboké.

A co bude k vidění? Pět dřevosochařů vytváří po dobu deseti dnů ze dřeva sochy hmyzu. Těšit se tak můžete na včelu, kterou vytvořil Jiří Nekola, Ivan Šmíd zpracoval ze dřeva housenku, Ivan Pešek berušku, Svatopluk Forman roháče a Zdeněk Chmelař připravil komára.

Sympozium vyvrcholí vernisáží ve čtvrtek 5. září, kdy budou všechny sochy slavnostně představeny veřejnosti. Vernisáž začíná v 16 hodin před areálem zoo.

Sochy budou následně přesunuty do areálu, kde budou i nadále pro návštěvníky na několika místech k vidění společně se sochami z loňského sympozia.

Tisková zpráva

Štítky zoo, Hluboká nad Vltavou, dřevosochaři, vernisáž, socha, Česko, Jihočeský kraj, housenka, včela, sympozium

U hlubocké zoo budou znovu dřevěné sochy. Uvidíte housenku, berušku nebo včelu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.