Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zoo Hluboká oslaví Den zvířat, hlavním tématem bude ptactvo

Zoo Hluboká oslaví už tuto sobotu Den zvířat. Od dopoledních hodin bude pro malé i velké návštěvníky připraven program v podobě tvůrčích, soutěžních i vzdělávacích stanovišť. Letošním tématem bude ptactvo, jejich ochrana a co pro ně může každý z nás udělat.

Pracovníci zoologické zahrady seznámí návštěvníky s projektem na ochranu migrujících ptáků (Let o život) a připomenou si končící kampaň na podporu zpěvných ptáků v jihovýchodní Asii (Silent Forest).

Děti budou mít možnost vyrobit si krmítko pro ptáky a dozví se, které potraviny do krmítek patří a které ne. Mezitím si mohou projít ptačí stezku a zasoutěžit si, případně si vyrobit něco na památku v kreativní ptačí dílničce.

Součástí programu bude i přednáška o ptácích jižních Čech, která proběhne ve vzdělávacím centru zoo. V průběhu celé akce budou probíhat oblíbená komentovaná krmení vybraných druhů zvířat (například tygrů, rosomáků, surikat či klokanů). Brány zoologické zahrady se otevřou v deset hodin a program je připraven do čtyř hodin odpoledne.

Světový Den zvířat připadá na 4. října. Oslavy souvisejí s Františkem z Assisi, jehož svátek se připomíná právě tento den. Svatý František proslul svou láskou ke všem stvořením, tedy i ke zvířatům. V ČR se Den zvířat slaví od roku 1994.

Autoři | Tisková zpráva | Foto zoohluboka.cz

Štítky Zoo, Den zvířat, program, děti, ptáci, Zoo Hluboká, Jihovýchodní Asie, zoologická zahrada

Zoo Hluboká oslaví Den zvířat, hlavním tématem bude ptactvo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.