Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

SOUTĚŽ: Gastro produkt – nová výstava českobudějovického Výstaviště

PR článek

Zbrusu nová výstava je určená pro širokou i odbornou veřejnost, nezaměřuje se na gastrotechnologie, ale na produkty v celé své šíři od zeleniny, ovoce, až po kvalitní vína nebo sýry. GASTRO PRODUKT proběhne v pavilonu Z paralelně s tradiční výstavou Gastrofest.

Cílem výstavy je představit návštěvníkům a gurmánům nabídku kvalitních potravin s důrazem na domácí produkci. „Naší nejzásadnější výstavou je Země živitelka, kde v posledních letech klademe velký důraz na prezentaci kvalitních českých potravin a potravin oceňovaných značkami kvality. Země živitelky se účastní okolo 600 vystavovatelů a v tak velkém množství není reálné jedinečnost některých produktů dostatečně odprezentovat.  Naší ambicí je proto pořádat v budoucnu menší paralelní výstavu zaměřenou právě na potraviny. Propojení s tradicí Gastrofestu je ideální možnost,“ říká předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Gastro produktu se zúčastní tradiční i netradiční vystavovatelé, ochutnat bude možné třeba produkty od Chilli Táta, což je ostrá kuchyň na kolech, gastronomická chilli symfonie chutí, nebo kvalitní čaje od Čajového cateringu. Prodávat se zde budou i originální italské speciality a také vína z Vinařství LEDNICE ANNOVINO. Vinařství nabízí úspěšná vína Lednicko-valtického areálu, je specialistou na odrůdu Rulandské šedé, Tramín červený, Ryzlink vlašský, Rulandské modré, bílé, Sauvignon, Hibernal, Pálava a Sevar.

Ve stánku Budějovického Budvaru proběhne ve čtvrtek a v pátek „Prezentace způsobu čepování piva“, svoji expozici bude mít i rakouská škola Tourismusschulen Bad Leonfelden, která s Výstavištěm dlouhodobě spolupracuje. V rámci doprovodného programu na podiu budou sami studenti přednášet o pivním sommelierstvím a sýroznalectvím.

Partnerem výstavy je Státní zemědělský a intervenční fond, záštitu převzal ministr zemědělství ČR Miroslav Toman a  hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. 

Vstupenka, která je společná pro výstavu Gastro produkt i Gastrofest, je k zakoupení na místě. Parkování v areálu Výstaviště je možné zdarma.Více informací na www.vcb.cz a FB.

Výstava Gastro produkt (21. – 23. listopadu, Výstaviště České Budějovice)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na výstavu. Stačí jen do čtvrtka do 10 hodin správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila! Vstupenky vyhrává Alena Prokešová, Klára Aurová a Jaroslav Hnilička. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Výstaviště České Budějovice, výstava, Gastro produkt, soutěž, víno, Země živitelka, Miroslav Toman, Ivana Stráská, Budějovický Budvar, VINAŘSTVÍ LEDNICE ANNOVINO a.s., České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Gastro produkt – nová výstava českobudějovického Výstaviště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.