Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: Jiří Schmitzer předvedl na Českobudějovickém Adventu osobitý žánrový mix

Jiří Schmitzer je bezesporu legenda, proto jeho úterní vystoupení na budějckém náměstí bylo jedním z nejočekávanějších bodů programu Českobudějovického Adventu. A právem… Byla to parádní one man show, která pobavila, protože, jak se dalo čekat, Jiří měl připravenou nejednu hlášku.

Bylo by však nespravedlivé odsunout na druhou kolej samotnou hudbu, protože Jiří Schmitzer je zajímavý písničkář s velkým žánrovým rozptylem. Často sahá do dřevního blues, občas předhodí rock´n´roll, bigbítově zariffuje, folkově pohladí… Je až škoda, že nemá v zádech kapelu. Slušela by mu…

…ale ono i s tou kytarou je to vlastně fajn. Dává mu to svobodu, kdy může zastavit v okamžiku, kdy si vzpomene na nějakou historku, kterou chce lidem předat, může si hrát s dynamikou, reagovat na publikum.

Ostatně samotné publikum… Před pódiem postávalo docela dost lidí, přičemž mnozí tam zůstali po celý koncert, což je na podobném typu akce jistě dobrá vizitka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Jiří Schmitzer, Budějovický Advent, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jiří Schmitzer předvedl na Českobudějovickém Adventu osobitý žánrový mix  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.