Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeské divadlo jede na vlně on-linu. Na internetu představí šest inscenací

I v době karantény chce Jihočeské divadlo zůstat v kontaktu s diváky. Připravilo proto několik inscenací, které během května představí na svém youtube kanálu. Některá představení už mohli lidé shlédnout také na internetové televizi Mall.tv.

24. dubna Čechomoří – inscenace o lásce k moři a snech českého národa
1. května Šípková Růženka – baletní pohádka
8. května Nebezpečný experiment – mysteriózní thriller
15. května Její Pastorkyňa – hudební drama
22. května Filmmakeři – film na divadle
29. května Trubadúr – operní drama

„Od 24. dubna rozjíždíme „Jihočeské v on-linu“. Po dobu šesti týdnů se příznivci a fanoušci budou moci každý týden podívat na youtube kanálu Jihočeského divadla na jednu z našich inscenací. Těšit se můžete na baletní pohádku Šípková Růženka, hudební drama Její Pastorkyňa nebo drama Trubadúr,“ uvedla Eva Marečková z marketingu divadla.

Už teď si mohou lidé pustit některá představení Jihočeského divadla na internetové televizi Mall.tv. „Odvysílali jsme záznam tanečního představení Klíče odnikud, operního představení La traviata a činoherního představení Elity. Záznam Klíčů odnikud shlédlo téměř 10 tisíc diváků. Všechny inscenace vysílané na mall.tv jsou napojeny na sbírku pro Jihočeské divadlo,“ řekla Marečková. Záznamy můžete sledovat bez omezení až do ukončení karantény.

Dále Jihočeské divadlo navázalo spolupráci s nově vznikající platformou Kultura doma, kde si bude možné během karantény přehrát, některá představení divadla. 

„Je to skvělá příležitost, jak lidem přenést divadlo domů a chceme v tom pokračovat, dokud nebudeme moci začít hrát na našich jevištích,“ uzavřela Marečková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jihočeské divadlo, online, představení, kultura, koronavirus, divadlo, karanténa, MALL.TV, Eva Marečková, Šípková Růženka, Internet, internetová televize, YouTube kanál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo jede na vlně on-linu. Na internetu představí šest inscenací  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.