Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeské divadlo začne hrát v červnu. Vstupenky je možné zatím pouze rezervovat

Jihočeské divadlo se vrací zpět na scénu. Po koronavirových omezeních začne hrát znovu 8. června. Divákům nabídne hned několik inscenací z činohry, baletu a Malého divadla. Vstupenky na představení je zatím možné pouze rezervovat.

„V běžné situaci bychom v červnu startovali sezónu na naší letní scéně v Českém Krumlově. Za současných podmínek jsme se rozhodli reagovat tak, abychom neohrozili provoz Otáčivého hlediště v roce 2021. Rádi bychom však divákům ukázali, že pro ně chceme hrát i letos v létě. Červen bude naším prvním krokem k návratu do normálního režimu divadla, na který se už všichni těšíme,” uvedl ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek.

Divadlo tak od června nabídne inscenace z činohry, baletu a Maléhodivadla. Hrát se bude ve velkém sále Jihočeského divadla, na Studiové scéně Na Půdě a v Malém divadle. 

V repertoáru bude například satirická hra Společenstvo vlastníků, která byla do konce letošní sezony zcela vyprodaná. Uvedeno bude také psychologické drama Pod sněhem, taneční divadlo Tramvaj do stanice Touha nebo baladu o českém snu Čechomoří. 

Vstupenky na červnová představení je možné zatím pouze rezervovat, e-mailem, telefonicky nebo v pokladně Jihočeského divadla. Prodej vstupného bude uvolněn bezprostředně po zveřejnění podmínek pro provoz divadel vládou.

Nový ředitel opery

Spolu se znovuotevřením oznámilo divadlo také personální změny. Od září bude novým uměleckým šéfem opery Tomáš Ondřej Pilař. Program chce otevřít širším diváckým skupinám, rozvíjet mezinárodní aktivity, chystá i tituly pro diváky do 35 let.

Pilař má za sebou přes 70 inscenací. Od roku 2014 vedl plzeňskou operu. Jeho inscenaci Händelova oratoria Saul označil portál operaplus.cz za nejlepší inscenaci roku 2019. Pro Jihočeské divadlo zrežíroval loni před otáčivým hledištěm v Českém Krumlově operu Turandot.

Autoři | Foto

Štítky Jihočeské divadlo, koronavirus, hra, kultura, divadlo, vstupenka, Metzlův dům, představení, opera, Český Krumlov, balet, Tramvaj do stanice Touha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské divadlo začne hrát v červnu. Vstupenky je možné zatím pouze rezervovat  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.