Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějovický Majáles je tady. Mrkněte se na pondělní program

Budějovický Majáles stojí na prahu svého 17. ročníku. Letos bude jediným majálesem, který v Česku proběhne. A to v živé, i v online verzi. Pojďte se podívat, co nás první festivalový den čeká.

Neobvyklé prostory, které by si jen málokdo dokázal představit jako kulturně použitelné, festival oživuje již několik let, a letošek nebude výjimkou. Chátrající podchody u Nádražní ulice se tak v majálesovém pondělí stanou středobodem dění, odehraje se zde totiž Graffiti jam.

Prostor se svěří do kreativních prstů pouličních umělců a writerů, kteří společně navrhnou vizuál a následně jej během týdne přenesou na zdi. Akce se tak stane jednou ze stop, která za festivalem přetrvá i po jeho skončení.

Hned vedle sprejerů si v podchodech zaimprovizuje breakdance uskupení Budside Breakers. Do celého orchestru všemožných umění se přidá i budějcká funky kapela Batáty, které v 19:30 na podiu vystřídá též rodák, DJ Veit B.

Pro ty, kteří si chtějí vychutnat program z pohodlí svého domova poběží od 15:00 živý stream přímo z prostor Perly. Na Instagramu i Facebooku se nám představí letošní králové se svými soutěžními vystoupeními. Pouze během vysílání bude na sociálních sítích možnost hlasovat pro jednoho ze soutěžících.

Od 16:00 se nám v onlinu rozpovídají autorkyně známého podcastu Vyhonit ďábla o tom, jak se jim daří ničit sexuální tabu, a jaké všechny bizarnosti se jim při tom přihodily.

Pro ty, kteří se plně nabaží kulturními zážitky v podchodech, bude v 19:00 čekat na náměstí vernisáž celotýdenní výstavy o skejtování ve městě.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto

Štítky Budějovický Majáles, program, festival, Česko, Facebook, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovický Majáles je tady. Mrkněte se na pondělní program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.