Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bárka vyplouvá do rušného léta, v srpnu míří na jihočeské moře

Kapelu Bárka, kterou založili violoncellista Pavel Barnáš s harfenistkou Ivanou Pokornou a zvou si na ni občas i různé hosty, čeká pestré léto. Vystoupí například na hradě Pořešín či v Třeboni a vrcholem sezóny bude koncert na katamaránu plujícím po hladině Lipenského jezera, který si v neděli 16. srpna vychutná publikum na lodích i na pláži Windy Point v Černé v Pošumaví.

O prázdninách chystá Bárka několik koncertů v jižních a středních Čechách. Po loňském úspěchu opět vystoupí na hradě Pořešín u Kaplice, a to v pátek 31. července i s hosty – kytaristou Lubošem Maškarou a Václavem Matasem, který hrává na dobro v kapele Divokej Bill. Pak se Bárka vrátí do Schwarzenberské hrobky v Třeboni, kde s velkým ohlasem koncertovala začátkem letošního července – nyní ji tam v sobotu 1. srpna přizval soubor Prague Cello Quartet. Už svůj třetí benefiční koncert odehraje Bárka 7. srpna v centru neziskové organizace Ochrana fauny v Hrachově na Příbramsku, která pomáhá zraněným i jinak handicapovaným živočichům.

V polovině srpna se chystá premiéra na hladině jihočeského moře: v souladu se svým názvem totiž Bárka vypluje na vodu a oslaví západ slunce na Lipně. Muzikanti zahrají na katamaránu, u jehož kormidla bude třicetinásobný mistr ČR v jachtingu David Křížek.

Koncert se jmenuje MEZI OSTROVY, protože je plánovaný na hladině poblíž ostrovů zvaných velký a malý Tajvan. Nejbližší publikum budou muzikantům dělat posádky lodí a různých plavidel shromážděných okolo. Aby si však koncert mohli užít i lidé na souši, bude se zvuk i obraz přenášet na plátno na pódiu stojícím na pláži Windy Point u Černé v Pošumaví, které se zároveň pro akci stane mokrou variantou v případě špatného počasí. „Takový koncert jsme tu ještě neměli, moc se těšíme! Je to hodně zajímavý nápad a rádi jsme se zapojili do jeho příprav. Během celého léta nabízíme různorodý kulturní program. Chceme oslovovat všechny generace a tento styl muziky se do naší atmosféry skvěle hodí,“ říká barman David Neumann, mistr ČR a vicemistr Evropy ve Flair bartendingu, který Windy Point provozuje již třináctým rokem a postupně tam vytvořil velmi nápaditě vybavenou písčitou pláž jako u opravdového moře.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky Bárka, koncert, kultura, program, léto, moře, pláž, Třeboň, Pořešín, hrad, hudební skupina, jezero, Václav Matas, Divokej Bill, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bárka vyplouvá do rušného léta, v srpnu míří na jihočeské moře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.