Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lipno Sport Fest čeká v závěru skvělý program

PR článek

Slavné osobnosti jako Aneta Langerová, Dominik Hašek, Jiří Ježek a Arny Petráček oživí páteční program festivalu.

Pátek 21. srpna je speciálně věnovaný handicapovaným sportovcům. Pro ně je připraveno mnoho pohybových aktivit. „Mezi nimi třeba střelba na koš z vozíku, závody na tandemovém kole nebo stolní tenis pro nevidomé. Vyzkoušet si jaké to je například na paddlebaordu se sedačkou, mohou ale i návštěvníci festivalu bez hendikepu,“ sdělila tisková mluvčí Lipna Olga Kneiflová s tím, že se akce koná ve spolupráci s Centrem Paraple a Kooperativou. Letní den s hendikepem podpořil také Jihočeský kraj. 

Součástí pátečního programu bude také charitativní Oranžové kolo nadace ČEZ. Šlápnutím do jeho pedálů mohou návštěvníci přispět nemalou částkou například Hospici sv. Jana Nepomuka Neumanna v Prachaticích. Ve 13 hodin startuje cyklistická vyjížďka s šestinásobným paralympijským vítězem Jiřím Ježkem a veřejný závod v plavání s paralympionikem Arnym Petráčkem si jistě nenechají ujít všichni plavci.

Doprovodný program

Dobít baterky, a to nejen přeneseně, ale také doslova, je možné v ČEZ Energy zóně a pak také při podvečerním kulturním programu. V pátek totiž místo tradiční pohádky pro děti, bude pódium patřit nejlepšímu evropskému hokejistovi NHL, zlatému medailistovi ze Zimních olympijských her v Naganu Dominiku Haškovi. Krátce ho vyzpovídá jihočeská rodačka a zlatá medailistka v běhu na lyžích ze Zimních olympijských her v Turíně Kateřina Neumannová.

S Dominikem se známe už mnoho let. Jsem ráda, že přijal naše pozvání a že si budeme moci chvíli v klidu popovídat. Že nás u toho budou lidé poslouchat? To vůbec nevadí, nemáme spolu žádné tajnosti,“ směje se a zároveň zve na páteční večer organizátorka festivalu Kateřina Neumannová.

Ta také připomíná, že vrcholem doprovodného programu festivalu bude páteční koncert Anety Langerové, která se svou kapelou vystoupí na hlavním podiu od 20 hodin. Stejně tak jako na celý festival je i na tento koncert vstup zdarma.

Dračí lodě pro všechny

Také tradiční závod dračích lodí, který se v letošním roce výjimečně pojede v rámci Lipno Sport Festu přiláká jistě mnoho návštěvníků. Závod je určený jak sportovním posádkám, tak i amatérům a začátečníkům bez předchozí zkušenosti.  Závodit se bude na sprint 200 metrů i na jeden kilometr s obrátkou. „Závody dračích lodí se již staly lipenskou tradicí. Lodě zdobené dračí hlavou a ocasem, které uvezou až dvacet pádlujících, bubeníka a kormidelníka, který loď bezpečně naviguje až do cíle, jsou velmi atraktivní na pohled i na poslech.“, doplňuje tisková mluvčí Lipna Olga Kneiflová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lipno, Lipno Sport fest, kultura, program, Vodní nádrž Lipno, festival, Dominik Hašek, Jiří Ježek, Aneta Langerová, ČEZ, dračí lodě, Kateřina Neumannová, Centrum Paraple, Kooperativa pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipno Sport Fest čeká v závěru skvělý program  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.