Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Závěr prázdnin ve znamení kultury. Vyrazíte do kina nebo na piknik?

I poslední prázdninový týden nabízí několik kulturních akcí, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Vyrazit můžete do kina, za písničkou nebo na piknik. Třešničkou na dortu bude na konci týdne budějcký festival Město lidem, lidé městu.

Letní kina

O oblíbeností letních kin v Budějcích není pochyb. Vyrazit tak můžete tento týden na jeden z největších trháků posledních let Bohemian Rhapsody. V Letním kině Háječek se promítá v úterý od půl 9 večer. Vstup je 50 korun.

Fanoušci českého filmu mohou už dneska vyrazit do Žižkárny. Od osmi se zde promítají Rebelové. Vstup je 50 korun.

Koncerty

Ve středu bude v Budějcích pokračovat program Oživení levého břehu Vltavy. V Parku 4 Dvory se můžete tentokrát těšit na koncert Jihočeské filharmonie. Koncert začíná v 19 hodin, vstup je zdarma.

Two Tower Hulu Jazz vystoupí v rámci Hudebních večerů na náměstí v úterý od 19 hodin. Pokud nevyjde počasí, koncert se přesune na Radniční nádvoří.

Piknik

Připravte něco veganského k snědku a vyrazte na další Vegan piknik do Fabriky. Zapojit se můžete i do soutěže o nejlepší sladké a slané jídlo pikniku, přijít ale můžete jen tak a ochutnat donesené veganské dobroty. Start je v 16:30.

Výstava

V pátek začíná výstava návrhů na rekonstrukci kulturního domu Slavie. Návrhy budou k vidění ve Velkém sále KD Slavie od 29. srpna až do 6. září včetně víkendů vždy od 15 do 18 hodin.

Kultura

Pokud chcete o víkendu vyrazit mimo město, určitě zajeďte na zříceninu hradu Pořešín. Kromě tržiště, stanového tábora, řemesel proběhne v 16 hodin hlavní bitva o hrad.  Program začíná v 11 hodin dopoledne a vstup je 150 korun.

Během celého týdne si můžete na náměstí skočit do speciální kavárny, ve které si zakoupené nápoje vychutnáte v naprosté tmě a společnosti nevidomých kavárníků. Kavárna POTMĚ zaparkuje před radnicí už v úterý 25. srpna a zůstane v Budějcích až do 30. srpna. Kompletní program najdete na webových stránkách.




Foto: Petr Mol

Závěr léta už tradičně oslaví většina Budějčáků na festivalu Město lidem, lidé městu. Program nabízí hned několik zajímavých zážitků, vyrazit ale můžete jen na něco dobrého k jídlu a pití. Rozhodně bude z čeho vybírat.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky kultura, program, pozvánka, akce, piknik, kino, letní kino, České Budějovice, festival, kulturní akce, Bohemian Rhapsody, Jihočeská filharmonie, Hulu, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Závěr prázdnin ve znamení kultury. Vyrazíte do kina nebo na piknik?  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.