Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letos pro vás rozsvítíme náměstí, vzkazuje tým festivalu Město lidem, lidé městu

PR článek

Historické centrum Budějc zase ožije zábavou. Už tento pátek a sobotu uličky našeho města rozzáří úsměvy spokojených Budějčáků, kteří se po roce setkají u dobrého jídla, pití a živé hudby v centru města, které celý rok jen ve spěchu procházejí. Cesty už tradičně pokryjí zelené trávníky, v Krajinské bude deštníkové nebe a na slepém rameni Malše písečná pláž. Připraveny jsou ale i velkolepé novinky.

Ještě pár týdnů před festivalem nikdo nevěděl, jestli se celá akce bude kvůli současné situaci konat. „Chtěli bychom, aby to bylo. Ale možná to nebude. To pak budeme strašně smutní,“ vyjadřoval se hlavní organizátor Robin Mikušiak. No a přesně tak to nakonec dopadlo. Festival se v jeden den zrušil a opravdu hodně lidí bylo smutných. Díky velké podpoře úžasných budějčáků se ale pohnuly ledy a za pomoci města i krajské hygieny se rozhodlo, že se festival nakonec uskutečnit může. Hurá! Pojďme se tedy podívat, na co se můžete těšit.

Piaristické náměstí

Tady se, stejně jako minulý rok, představí lokální gastroscéna v doprovodu několika koncertů a dýdžejských vystoupení. Novinkou mezi gastropodniky bude stánek bistra a prodejny čerstvých ryb Rybotéka, připraví si skvělé sushi a prosecco.

Krajinská ulice

Asie, Mexiko Itálie i Amerika - Krajinská zavoní streetfoodem z celého světa. Foodtrucky budou místy střídat stánky s pivem, vínem nebo se sladkým potěšením. To vše pod deštníky a dalšími barevnými stínidly. Několikrát tu vystoupí bubeníci Ay Caramba a živé kapely.

Česká ulice

Tahle ulice je vyhrazena pro rodinky s dětmi. Své ratolesti sem můžete vzít na několik divadelních představení a různé výtvarné workshopy. Novinkou bude koutek pro nastávající maminky, které nestihly kvůli krizové situaci předporodní kurz. Připravena pro ně bude beseda Jak se připravit do porodnice a Jak (pře)žít šestinedělí.

Ulice Hroznová

Pokud si z našeho festivalu odnesete i něco jiného než plná břicha a spoustu zážitků - bude to z Hroznové ulice a MINTmarketu. Oblíbený design a fashion market bude o svěží módě, špercích a designu od originálním českých tvůrců.

Slepé rameno Malše

Hned vedle obří písečné pláže vyroste na slepém rameni Malše zeď pro streetartové umělce z Čech a ze Slovenska. Ti tu představí svou tvorbu živě během pátku i soboty.

Náměstí Přemysla Otakara II.

Na náměstí bude festival letos poprvé a hned ho pořádně rozsvítíme. Organizátoři připravují obří a neobvyklou světelnou instalaci a přesune se sem také módní přehlídka. Ta bude letos úplně jiná a dechberoucí! Prostě velká paráda na konec celého festivalu. Pod taktovkou rodilého budějčáka, stylisty Jakuba Eliáše, představíme modely od Terezy Sabáčkové a dalších předních českých i zahraničních návrhářů.

Jedním z highlightů festivalu bude zajisté i účast herce a foodblogera Lukáše Hejlíka, který nám do Budějc v pátek přiveze projekt scénického čtení LiStoVáNí.

„Jsme moc rádi, že i letošní ročník festivalu tradičně podpořil Jihočeský kraj a město České Budějovice. Hlavními partnery festivalu jsou Toyota Dolák, OIG Power a IGY centrum. Velké díky patří i všem ostatním partnerům. Každé podpory si moc vážíme,“ dodává Mikušiak.

Program festivalu i s mapkou najdete na webových stránkách a tištěný bude pak samozřejmě k dostání přímo na festivalu. Jak to ve městě během festivalu vypadá můžete sledovat na facebookové události  nebo na Instagramu @mestolidemlidemestu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto

Štítky Město lidem, lidé městu, festival, kultura, České Budějovice, Malše, historické jádro města, Přemysl Otakar II., Lukáš Hejlík, Krajská hygienická stanice, Toyota, Instagram, pláž, Itálie, Mexiko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos pro vás rozsvítíme náměstí, vzkazuje tým festivalu Město lidem, lidé městu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.