Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do letňáku i v září na koncert filmové hudby nebo Hříšňák

​I když prázdniny skončily, Letní kino Háječek vám během září nabídne ještě pět speciálních přídavků. Zajít můžete na divadlo, koncert filmové hudby a především na Hříšný tanec, o který realizační tým dva měsíce bojoval a nakonec dokázal získat práva až z Los Angeles.

Září odstartuje divadelní představení ​Můj sluha Saturnin a to v pátek 4. září od 19:00 Vstupenky jsou v předprodeji online za zvýhodněnou cenu 140 korun. Koupit si je můžete na ​www.kinohajecek.cz až do čtvrteční půlnoci. Komedii uvádí Marešova divadelní společnost a na prknech se můžete těšit na českobudějovické herce a herečky.

Divadlo vystřídá druhý den, tedy v sobotu 5. září, předpremiéra nové české pohádky ​Princezna zakletá v čase.​ Budějčáci v letňáku budou první, kdo pohádku uvidí. Na předpremiéru navíc osobně dorazí zástupci filmu a to konkrétně herečky Eliška Křenková a Tereza Holé. Vstupné je pouhých 50 Kč. ​„Chtěli jsme pro děti připravit na závěr sezóny něco opravdu speciálního a rozhodli jsme se cenu nezvýšit a ponechat ji pro všechny za pouhých padesát korun, aby mohl přijít každý,” říká Kristýna Novotná, členka týmu, který letňák provozuje.

Program:
Pá 4.9. od 19:00 Divadlo: Můj sluha Saturnin (Marešova divadelní společnost)
So 5.9. od 20:00 Princezna zakletá v čase (předpremiéra české pohádky za účasti herců)
Ne 6.9. od 20:00 Koncert filmové hudby a pocta Ennio Morriconemu
Pá 11.9. od 20:00 Slunce, seno, jahody (tematický večer s živou hudbou a filmem dle volby diváků)
So 12.9. od 20:00 Hříšný tanec (tematický večer s tancem a filmem dle volby diváků)

Jeden z vrcholů nás pak čeká v neděli 6. září od 20:00. ​Koncert filmové hudby představí čtyřicetičlenný Jihočeský symfonický bigband, který se sejde na pódiu Letního kina Háječek u příležitosti zakončení letní filmové sezóny a uctění památky nedávno zesnulého mistra filmové hudby Ennia Morriconeho. „Z díla Ennia Morriconeho se můžete těšit na celkem pět skladeb včetně nezapomenutelné melodie k filmu Tenkrát na západě. Večer doplní další slavné filmové melodie ze stříbrného plátna,” prozradil o koncertu Milan Pleva, další z členů provozovatelů Háječku.

Druhý zářijový víkend přinese poslední dvě události. Tou páteční 11. září je projekce filmu ​Slunce, seno, jahody​, který si v anketě zvolili sami diváci. Před projekcí se můžete těšit na živou hudbu v podání dechovky a stylové vesnické občerstvení.

Poslední tanec sezony

A sobota 12. září nabídne poslední tanec sezony. Film, o který museli provozovatelé letňáku opravdu zabojovat, aby ho pro Budějčáky získali. Milan Pleva přibližuje, jak vše vzniklo: „Už před třemi měsíci jsme se zeptali, jaký zahraniční film by si diváci v Háječku přáli úplně nejvíc. A vyhrál Hříšný tanec. Bohužel jsme až následně zjistili, že jsme skutečně v háječku, protože žádný český distributor nevlastní práva pro takovou projekci. Nevzdali jsme to a pokusili se práva získat přímo od produkční společnosti.”

To se nakonec provozovatelům podařilo a před několika dny podepsali smlouvu se studiem v Los Angeles. Díky tomu bude úplně poslední večer patřit ​Hříšnému tanci​. Neseďte doma v koutě a přijďte si užít poslední večer v Letním kině Háječek. Kromě filmu na vás budou čekat i ukázky tanců a taneční workshop.

Vstupenky si doporučují provozovatelé koupit raději dopředu na ​www.kinohajecek.cz​. Několikrát se během sezóny totiž přihodilo, že bylo vyprodáno a ne na všechny zájemce se dostalo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky letní kino, Háječek, program, kultura, koncert, divadlo, film, tanec, hudba, Los Angeles, filmová hudba, Hříšný tanec, Ennio Morricone, Slunce, seno, jahody, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do letňáku i v září na koncert filmové hudby nebo Hříšňák  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.